Зареждане

Колко струва да си UFC боец ? Арман Царукян отговаря!

Колко струва да си UFC боец ? Арман Царукян отговаря!
Публикувано на: Април 18, 2024 в 12:00 ч
Арман Царукян е на върха на славата, след като победи Чарлз Оливейра и зае 1-во място в класирането на лека категория. Царукян победи Оливейра с разделно решение на UFC 300, което се проведе миналия уикенд в Лас Вегас. Победата не беше лесна и дойде с разделно решение на съдиите. 

Сега той е безспорен претендент за титлата и чака двубой за златото. Арман ще се бие с победителя от Ислам Махачев - Дъстин Порие, които ще се бият през лятото. Ако Махачев спечели, то тогава битката с Царукян ще се случи през октомври в Абу Даби.

Много хора се интересуват от темата с парите в ММА. Феновете виждат големите заплати, които получват някои бойци, но не виждат големите разходи, които плащат. В интервю за RBC Царукян реши да говори за приходите и разходите в ММА.

Ето колко струва да си боец на UFC:

„Да кажем тренировъчен лагер с видеооператор, масажист, треньор, диетолог, фитнес зала и всички. Това излиза 70-80 хиляди долара. За една година, ако направите три лагера, ще имате повече от $200 хиляди долара разходи. Колкото повече печелите, толкова повече плащате. Не забравяйте, че трябва да плащате данъци. 

И също така плащате 10% на мениджъра, 3% на диетолога, 5% на залата. Оказва се, че вече сте инвестирали 50% в нещо, което по-късно ще ви донесе резултати. В първата битка за UFC срещу Ислам Махачев взех 24 000 долара. Платих данъци и разходи, след което останах на червено. 

За втората битка взех 30 000 долара, но и тогава бях на червено, защото живеех в Канада и платих билети и лагер. Има различни клаузи в договорите, които ти дават повече пари, ако печелиш с приключване. За битката с Чарлз Оливейра не съм спечелил 164 хиляди, а над 300 хиляди долара.", сподели Царукян.

ММА е доходоносен спорт, но само за тези, които умеят да продават платени гледания. Има бойци, които се бият десетилетия в UFC, но въпреки това винаги са на червено и остаряват в нищета.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес