Зареждане

Колев преди DWCS: Ако имам възможност ще играя за нокаут, но без излишни рискове

Колев преди DWCS: Ако имам възможност ще играя за нокаут, но без излишни рискове
Публикувано на: Октомври 18, 2021 в 09:14 ч
Българският ММА състезател Калоян Колев е заедно с мениджъра си Теодор Карастоянов в Лас Вегас, където в сряда (20 октомври)  сутринта боецът ще се бие в Dana White's Contender Show в опит да заслужи договор с UFC.

След дълъг тренировъчен лагер в България, Калоян прекара и седмица в САЩ, където се климатизира и завърши подготовката си тренирайки в Xtreme Couture и с местни бойци.

"Тук е отлично място за подготовка. Има достатъчно силни бойци, с които можеш да се подготвиш. Дори и да няма на твоята категория, винаги има различни стилове спортисти, като от всеки можеш да извлечеш по нещо. В България всеки си има един стил и повечето се познаваме и стигаме до едно ниво, докато тук можеш да се развиваш постоянно.

Опонент на Колев е арменецът Армен Петросян, който е с богат опит в муайтай. Това обаче не притеснява българинът, който идва със своя солиден опит в борбата, но е и усъвършенствал играта си в стойка.

 
Въпреки, че е готов да играе за победа с нокаут, за Калоян е по-важно да наложи своя стил на игра, без да поема излишни рискове в най-важната битка от кариерата му до момента.

"Противникът ми е добър страйкър. Майстор на спорта е по муай тай. От там нататък е каквото аз покажа.

Всеки си гледа къде е най-добър. Аз съм най-силен в борбата. Ако имам възможност да го нокаутирам - ще го нокаутирам. Но зависи как протече мача. Имам стратегия, но знаете, че не всеки път нещата се развиват така, както си мислиш.

Правихме спаринги с доста опитни бойци, но едно е на тренировки, друго е на мача. Няма защо да рискувам и да се хвърлям в бой в стойка."

Целият разговор с Калоян Колев и неговия мениджър Теодор Карастоянов, както и ветерана Атанас Джамбазов, може да видите в записа на подкаста за бойни изкуства MMA.BG Live #12: Пътят към UFC.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес