Зареждане

Калоян Колев с нов опонент и нова дата за дебюта му пред Дейна Уайт

Калоян Колев с нов опонент и нова дата за дебюта му пред Дейна Уайт
Публикувано на: Септември 24, 2021 в 09:15 ч
Българският ММА състезател Калоян Колев ще направи стъпката си към UFC, но на нова дата и срещу нов противник.

Колев ще участва в турнира Contender Series на Дейна Уайт, но битката му е преместена за 19-ти октомври.

Българинът трябваше да се бие срещу шведа Антон Туркал, който обаче е получил контузия, но организаторите веднага се предложили заместник и сега новият му съперник е Армен Петросян от Армения.

Петросян е със статистика 4-1 в ММА и сериозен опит в муай тай. Колев пък е с перфектна статистика от 10 победи без загуба, като има солиден опит в борбата.

@mmabulgaria

Треньор и мениджър на българския боен атлет е Теодор Карастоянов, който ще бъде рамо до рамо с Колев при дебюта му в САЩ.

"Тренировъчният лагер върви нормално и без контузии," сподели Карастоянов за MMA.BG. "Предвидил съм последният етап от подготовката да бъде в щатите в залата X-treeme Couture. Договорили сме тренировките и спаринг партньорите. Там ще е и Атанас Джамбазов, който живее от години в Лас Вегас."

Колев тренира в София в залата на Антон Петров, както и в залата на MAX FIGHT при Теодор Карастоянов край морето.


"Искаме в крайния етап да потренираме в САЩ за да може да си сверим часовника за последно преди битката.

Петросян не бива да се подценява. Докато не свърши мача и не приключи всичко в твоя полза няма нищо сигурно. Той има опит - играе и тренира в Русия. Залите там са пълни с конкурентни бойци и нещата са на съвсем друго ниво."

Теодор подготвя и други български бойци за излизане в чужбина в големи организации на няколко континента. Първата договорена битка е тази на Колев, която ще се проведе след по-малко от месец в UFC Apex Center в Лас Вегас.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес