Зареждане

Колби Ковингтън: Не вярвам, че Хамзат Чимаев може да ме бие

Колби Ковингтън: Не вярвам, че Хамзат Чимаев може да ме бие
Публикувано на: Май 11, 2024 в 14:00 ч
Колби Ковингтън в момента е без съперник, така че обмисля какво ще се случи с него в следващите месеци. Американската звезда на UFC реши да върне лентата назад и заговори за Хамзат Чимаев. Двамата бяха свързани един с друг в продължение на година, но за съжаление така и не се биха в октагона на организацията. 

Ковингтън и Чимаев разменяха закани и обиди, но Хамзат беше принуден да смени категорията. Хамзат в момента стъпва във водите на средната категория, където скоро ще се бие с Робърт Уитакър. Но ако някой ден той се спусне в полусредна дивизия, тогава лесно може да се обмисли битка с американския патриот.

Повечето фенове виждат Хамзат като доминираща заплаха, способна да победи всеки. Но има няколко изключения, като Жорж Сен-Пиер, Хорхе Масвидал или Ковингтън, които казват обратното. Ето какво е мнението на Колби за чеченската звезда:

„Ако UFC ми представи предложение за битка от пет рунда с Чимаев, веднага бих го приел. Ако аз и Хамзат се бием в главното събитие, то това би било наистина страхотно, защото не вярвам, че той може да ме победи. Много хора хвалят Хамзат, но ние знаем, че това е друга хайп машина, която е ужасно надценена. Най-голямата му слабост е кардиото. 

Останалите от нас практикуват спорта всеки ден от няколко години и редовно се подготвят за мачове от пет рунда. Той никога не е бил в толкова дълга битка, не му пука. И с неговия стил на битка, за него е невъзможно да издържи в по-късните рундове. Той има невероятни стартове, но това е всичко. Без тях той е средностатистически боец. Той щеше да се дави в пот, а аз нямаше дори да съм загрял.", сподели Ковингтън.

Кой би победил в битка между двамата ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес