Зареждане

Кикбоксьорът, който нокаутира Адесаня, се закани да го повтори и в UFC

Кикбоксьорът, който нокаутира Адесаня, се закани да го повтори и в UFC
Публикувано на: Декември 20, 2019 в 17:35 ч
Шампионът на GLORY в средната категория и временен шампион в полутежката акатегория, Алекс Перейра нокаутира Израел Адесаня, докато последния се състезаваше в кикбокса и вярва, че може да го направи отново в смесените бойни изкуства (ММА).

32-годишният Перейра не е познат на повечето ММА фенове. Но тези, които знаят за него са чували предимно за това, че е единственият човек, който е победил Адесаня с нокаут, когато двамата се срещнаха през 2017 година.


Оттогава Адесаня подписа с UFC и в момента се радва на огромен възход, чиято кулминация бе спечелването на шампионската титла в средна категория след впечатляващия нокаут над Робърт Уитакър на UFC 243 през октомври.

"Stylebender" е един от най-добрите страйкъри в ММА в момента, но за Перейра той не е нищо особено, когато става въпрос за игра в стойка:

„За спорт като MMA, Адесаня е един от най-добрите страйкъри, но за кикбокса той е като много други - човек, който е добър, но от дълго време не се развива“, каза Перейра пред MMA Junkie. „Той е само един от многото.

„Не критикувам Адесаня. Знам, че когато се премине към MMA, нормално е страйкинга малко да се влоши, поради комплекстността от умения, които трябва да се придобият. Сигурен съм, че когато вляза в ММА, ударите ми също ще се отслабят малко, така че може би това се е случило и с Адесаня. "

Въпреки че е щастлив в GLORY, Перейра със сигурност планира да премине към ММА в даден момент. Всъщност настоящият му договор дори му позволява два двубоя по правилника на ММА годишно.

И изправянето срещу Адесаня в реванш би било интелигентният ход - този път в Октагона. Но не очаквайте да видите нещо по-различно от предходната им битка:

„Единственото нещо на този свят, в което Адесаня е по-добър от мен, е в говоренето на английски“, добави Перейра.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес