Зареждане

Khabib Nurmagomedov помоли Vladimir Putin да помогне на Ziyavudin Magomedov

Khabib Nurmagomedov помоли Vladimir Putin да помогне на Ziyavudin Magomedov
Публикувано на: Април 9, 2018 в 07:46 ч
Източник: mmanews.com
Изпратено от: DoloR
Khabib Nurmagomedov, който стана шампион в лека категория на събитието UFC 223 с доминанта победа над Al Iaquinta в интервюто след битката помоли президентът на Русия Vladimir Putin да помогне на Ziyavudin Magomedov, който е арестуван заради обвинения в измами и организирана престъпна група. Вижте какво каза той в интервюто след битката:
 
Нашият по-голям брат Ziyavudin Magomedov, който е съсобственик на нашият отбор Eagles MMA се намира в трудна ситуация. Той винаги е помагал на мен и на другите бойци от Русия. Сега той има проблеми, но искам да знае че ние бойците от Русия ще се молим за него. Имам вяра, че скоро тази ситуация ще се оправи и се надявам нашия лидер Vladimir Putin да му помогне. Искам да го поздравя за победата на последните избори.



Magomedov беше арестуван на 31 март в обвинения за измами възлизащи на над 35 милиона долара и за организиране на престъпна група.

Според руското Министерство на вътрешните работи Magomedov е разследван няколко месеца за злоупотреби с пари по време на изграждането на стадион за Световното първенство в Калининград, който неговата компания "Сумма груп" спечели правата да построи през 2014. Отказано му е пускане под гаранция и той ще се изправи пред съда на 30-ти май. Ако бъде признат за виновен го очаква присъда до 20 години.

Magomedov, чието богатство се оценява на 1,4 милиарда долара, е запален спортен фен, който е инвестирал значителни суми в руските смесени бойни изкуства. Той е съсобственик на Fight Nights Global, една от най-успешните и популярни промоции в страната.

Той също така основа Eagles MMA където президент е Khabib Nurmagomedov. Ziyavudin също финансира някои бойци от Русия включително и Khabib и през 2017 поема разходите по неговата операция и по тренировъчния му камп.

Като се има предвид неговият основен принос за развитието на спорта в региона, потенциалното му затваряне може да доведе до значителни и дългосрочни промени в спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес