Зареждане

Кетлен Виейра победи Миша Тейт в Лас Вегас

Кетлен Виейра победи Миша Тейт в Лас Вегас
Публикувано на: Ноември 21, 2021 в 04:00 ч
Бившата шампионка в категория петел Миша Тейт сподели клетката с Кетлен Виейра. Двете се биха в главната битка на UFC Fight Night 198, което се проведе преди малко в института на UFC в Лас Вегас.

В началото на първия рунд двете размениха тежки удари. Виейра имаше по-добрите положения в стойка. Бразилката имаше предимство с дължината на ръцете си и лесно удряше американката. Тейт не намираше отговор за бокса на Виейра. Опит за събаряне от Кетлен, но без успех.

Във втория рунд Виейра вкара добри удари. Тейт опит хай кик, но не го пласира добре. Комбинация от Тейт, а Виейра отвърща с прави десни удари. Лоу кик от Виейра. Двете разменят удари в центъра на клетката. Нова размяна и край на нов рунд, който се проведе в стойка.

В третия рунд Тейт бръкна в окото на бразилката. Срещата беше спряна за кратко. Размените на удари и надиграването в стойка продължи. В този рунд Тейт започна да има превес. Миша опита събаряне, но не постигна успех. В този рунд тя беше по-активната.

В четвърия рунд размените продължават. Тейт отново е по-активна и пренася битката на земята. Виейра се изправя и Тейт вкарва комбинация, а Виейра отвръща с десен. Двете влизат в клинч и разменят попадения. Кетлен е на друго ниво в стойка от Тейт.

В последния рунд по-доброто беше на страната на бразилката. Вейра вкара по-добрите удари и разби носа на Тейт. Лицето на Миша беше цялото в кръв, а окото й почти се затвори. Ако съдим по лицата на двете, то Виейра със сигурност трябва да вземе победата.

Битката стига до решение, което е единодушно в полза на Виейра - (48–47, 48–47, 49–46). С тази победа Виейра се връща към победите. Тейт от своя страна се връща към загубите и печели само 1 от последните си 4 битки в UFC.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес