Зареждане

Кени Флориан: Дейстивята на Франсис Нгану ще променят целия спорт

Кени Флориан: Дейстивята на Франсис Нгану ще променят целия спорт
Публикувано на: Август 2, 2023 в 00:00 ч
Франсис Нгану промени кариерата си през 2023 г., но някои от представителите на ММА индустрията смятат, че тези промени ще се усетят в целия спорт.

Бившият трикратен претендент за титлата на UFC Кени Флориан, който сега е коментатор в PFL, е един от тези, които смятат, че решението на Нгану да напусне UFC и да подпише с PFL, при което той се отказа от титлата на UFC в тежка категория, ще окаже голямо влияние върху ММА.

"Това е голям момент за организацията и смятам, че е нещо, което ще промени спорта", заяви Флориан.

"Има и други хора, които се бият в UFC, които ще си зададат въпроса: "Ей, вижте. Франсис Нгану се бие там и печели добри пари. Може би и аз мога да отида и да направя същото и да спечеля един милион долара за една година".

"В UFC това може да отнеме до седем години и може да не изкараш дори 1 милион долара. Така че мисля, че това е още една възможност за бойците и още една възможност за хората, които гледат този спорт. Мисля, че вариантите са добри и нека видим какво ще се случи. Но Франсис Нгану, който се бие за PFL, е много голям успех за този спорт."

Това, което Нгану направи по-рано тази година, беше безпрецедентно. Той прекрати договора си с UFC и стана свободен агент, като в същото време все още държеше титлата на UFC в тежка категория. След това Нгану подписа договор за няколко битки с PFL в един от най-доходоносните и най-малко ограничаващи договори в историята на ММА.

Очаква се Нгану да дебютира за PFL през 2024 г., след като се бие с боксовия шампион Тайсън Фюри в двубой без титла на 28 октомври в Саудитска Арабия.


Флориан, който се оттегли от ММА през 2011 г., се надява да коментира дебюта на Нгану в PFL в тази историческа глава от кариерата на камерунеца.

"Разбира се", каза Флориан. "Никога не съм имал възможността да коментирам двубой на Франсис Нганну и се надявам да получа този шанс през следващата година."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес