Зареждане

Камен Георгиев взе титлата на ISFA Final Conflict 2019

Камен Георгиев взе титлата на ISFA Final Conflict 2019
Публикувано на: Ноември 17, 2019 в 16:21 ч
Бойната галавечер ISFA Final Conflict 2019 се проведе на 16-ти ноември в град Перник.

Организаторите бяха подготвили 14 битки, като бяха обещали, че всяка от тях е внимателно подбрана, за да бъде между равностойни противници.

Вижте също: Емил Казаков: ММА събитието ISFA е като цунами

И действително това се получи - една страхотна галавечер с много оспорвани двубои и много обрати, които оставяха на моменти феновете на бойните спортове в залата без дъх.

Една от тези срещи бе и главното събитие на галавечерта - шампионската битка между Камен Георгиев и Петър Петров.

Двамата се изправиха един срещу друг за титлата на ISFA в полутежка категория и също имаше своя обрат, след като в първия рунд Петър надделя убедително, но след това Камен се върна в играта и записа победа над опонента си.

"ММА титлата до 93кг на ISFA показва един завършен процес - тя е не само моя, а и на всички които ми помагаха да я завоювам!

Категорично първият рунд в мача не го бях планирал така. Мои грешки плюс добра игра от страна на Петър доведоха до неблагоприятен резултат и трябваше да догонвам в срещата. Не можеш да изчислиш всичко, много неща могат да се объркат, важно е да можеш да нанесеш корекциите в движение. Това се постига с тежки тренировки и спаринг с хора, които могат и знаят.

Това правеха и всички от "Боен клуб България" - спаринги в различни дисциплини и след това събирането им в ММА спаринг. Нашият клуб не е място, където да се изпотиш и да направиш дневното си кардио. Всеки има мисия:  да се развива като боец, но и да помага на останалите.

Егоистите отпадат и не са желани!

Това е нещото, което ми помогна - имах варианти на всяка ситуация. Същото е на тренировка - има дни в които определен технически елемент не се получава, тогава минаваш на друг. Когато си ги пробвал в спарингова обстановка, а не на лапи и условия, може да вземеш правилното решение за кратък миг."

Камен, който е един от най-опитните бойни атлети, винаги търси предизвикателства и тази година бе доста натоварена за него - това бе четвърти професионален ММА двубой.


Шампионският дух обаче не му дава почивка и той вече е планирал още участия занапред.

"За краят на 2019 и цялата 2020 година има планирани световни, европейски и републикански  първенства в различни дисциплини.

Профи срещите е почти невъзможно да се планират година напред, обикновено излизат с тримесечно до двуседмично предизвестие, затова и ще се планира в движение.

До няколко седмици всички треньори в клуба ще направим и преценка на какви състезания ще се участва през следващата година: Джудо, Самбо, Комбат Рестлинг, Борба ,Кикбокс, Санда, ММА за да направим план за подготовката на всички възрастови групи, както и индивидуалното развитие на всеки."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес