Зареждане

Камен Георгиев след SFC 9: Победата беше моя!

Камен Георгиев след SFC 9: Победата беше моя!
Публикувано на: Октомври 7, 2019 в 09:06 ч
Камен Георгиев и Калоян Колев се изправиха за втори път в заредена с много напрежение битка в главното събитие на SFC 9: Fast and Fury в Благоевград.

Двамата не успяха да изчистят враждата си в предната битка през февруари, която завърши с победа за Калоян след спорна битка в 5 рунда. Изглежда отношенията им няма да се изгладят и след последната им среща на 5-ти октомври в Благоевград, тъй като тя завърши с равенство.

Двубоят бе в три рунда, в които и двамата бойци имаха своите силни моменти, но и двамата не бяха доволни от съдийското решение.

Вижте също: Калоян Колев след SFC 9: Този мач беше мой!

Калоян твърдо заяви, че тази битка е била негова, но каква е оценката на Камен за този двубой?

"Такава каквато е и оценката на зрителите от залата и тези, които гледаха лайв предаването- победа за мен с 2 на 1 рунда!

Няколко пъти, включително и чрез MMA.BG, призовах мачът да е 5 рунда за да е категорична победата! И в телевизионното студио пет дни преди мача всички видяха, кой бяга от такава битка  -коментарите са излишни, аз съм победителят!"
 

Мненията сред зрителите също са на различни полюси - в полза на Камен и на Калоян.

Битката действително беше оспорвана, като Камен на три пъти бе хванал опонента си в гилотина.

"При едната избяга с бъркане в очите ми, вижда се на записа! При следващата с извиване на пръст -отново забранен похват, за съжаление рефера няма как да види от позицията си. Не съм залагал само на гилотини, главата му ще кънти още няколко дни от ударите ми, надявам се да няма здравословни последствия," допълни Камен за битката.
 

Действително и двамата бойци си размениха тежки удари, но според Камен не е имало реална заплаха за него в тази среща и тя не е била по-тежка от подготвителния му лагер за SFC 9.

"Както казах и преди предишният мач - обикновен работен ден в офиса. Но този път беше, като разходка в парка.

Битката беше в тренировъчната база на „Боен клуб България“, там се лееше кръв и пот. Бойците, които ми помагат винаги или имаха контузии или се разболяваха, по време на подготовката и се лекуваха заради мен, за да са отново в залата в най-кратни срокове. Богатство е около теб да има световни и европейски шампиони, които знаят и могат!

С риск да пропусна някого ще кажа, че няма такива професионалисти като Нурал Назмиев “Маджара“, Тони Маркулев, Борис Величков, Преслав Кулеков, Явор Нинов, Румен Чавдаров, Пейо Мариновски, Карен Хачитарян, Николай Недков, Делян Димитров, Младен Рашков, Миро Танев, Деян Топалски.

Силовата ми подготовка беше зверска- броях секундите, които остават до края на кръговите ми тренировки в "The Red Gym".

Също така, искам да благодаря на семейството си, на треньорите и тренировъчните ми партньори през годините, аз съм се формирал като боец в продължение на години, а не само в резултат на няколко месеца!"
 

Това е втора битка между двамата бойни атлети, като първата беше дори шампионска - през февруари Калоян с победата си над Камен взе титлата на SFC.

След спорното равенство в SFC 9 дали може да очакваме трети двубой между двамата?

"Нямам идея," сподели Камен. "Първо искам официално да ми признаят победата! След което ще видя дали мога да вмъкна такава битка в графика си, но в 3-ри рунда – няма да бъде! Направих компромис и се съгласих на 3 рунда, защото жадувах реванша – целта е изпълнена, победата е моя!"

Камен Георгиев е един от пионерите в ММА у нас, но и с много титли и постижения в други бойни спортове.
 
 
Той е един от треньорите на "Боен клуб България" в София, но редува подготовката на бойците и собствените си участия в бойни турни с работа в сферата на счетоводството.

Затова и бъдещите му планове са доста пъстри.

"Плановете ми занапред са стандартните: подаване на ДДС декларации,  годишно приключване на счетоводната година и т.н. Но за това, едва ли ме питате!

Бойни спортове: световно първенство по Комбат Рестлинг в Румъния на 19-ти октомври, защита на титлата ми на шампион на ISFA MMA - 16ти ноември, подготовка на подрастващите в клуба за техните състезания.

Съответно при нас в клуба идват, както боксьори така и борци, граплъри, кикбоксьори и се сърдят, че покрай ММА не ми остава време да направя спаринг с тях... Е, обещавам още от днес да съм на линия -  да си изберат правилник , ще съм на разположение!"
 
Следващата професионална ММА битка на Камен Георгиев е вече планирана - той ще се изправи срещу Петър Петров в Перник на ISFA Final Conflict на 16-ти ноември, където ще зашитава шампионския пояс на организацията в полутежката категория.

Вижте също: Кой е царят на джунглата: младия тигър или стария лъв?

Представяме ви и пълен запис от двубоя. Какви са вашите коментари - заслужено равенство или съдиите трябваше да излъчат категоричен победител?
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес