Зареждане

Камару Усман и Канело Алварес заровиха томахавката: Няма вражда

Камару Усман и Канело Алварес заровиха томахавката: Няма вражда
Публикувано на: Септември 4, 2024 в 12:00 ч
Камару Усман и Канело Алварес официално прекратиха спора си. 

Вероятно напълно сте забравили, че двете икони на бойните спортове дори са враждували. Преди няколко години, когато "Nigerian Nightmare" властваше над полусредната категория на UFC, той започна неуморно да призовава за боксов двубой с най-голямата звезда на спорта. 

Алварес до голяма степен пренебрегваше подканите на Усман в социалните медии, като от време на време споменаваше нещо, с което обвиняваше Усман, че иска да хване голяма риба, заради големия хонорар. 

Сега Усман гостува на Алварес в популярния си подкаст Pound 4 Pound заедно с Хенри Сехудо. Там, за да промотират предстоящия му сблъсък с Едгар Берланга на 14 септември в Лас Вегас, Алварес и Усман побързаха да обърнат внимание на враждата си.

"Очевидно е, че когато бях шампион в UFC, бях световен шампион в полусредна категория и ти доминираше като шампион в бокса, имаше някои разговори за потенциални битки", каза Усман. "На първо място, аз съм твой фен. Фен съм на работата ти и на всичко, което си направил в бокса. Смятам, че е важно да изчистим враждата и да проведем този тип разговор."

Усман продължи да обяснява, че заканите никога не са имали за цел да бъдат лични. Той просто е искал да се изпробва срещу най-добрите от най-добрите и, както подозираше Алварес, да си осигури голяма печалба, докато го прави. 

"Очевидно е, че сме състезатели и искаме да се състезаваме, и разбира се, когато започнахме това състезание в съответните ни спортове, не беше задължително да се занимаваме с него за пари, а за да бъдеш най-добрият в него, за да се състезаваш", продължи Усман. "Но след това стигаш до определен момент, в който: "Ей, заради заплатата си заслужава". Всичките години, през които работиш и влагаш, си заслужават парите.

"Ти беше на място, където доминираше над всички до степен, в която се задаваше въпросът: "Кой друг може да се изправи срещу този човек? Има ли нещо, което някой може да направи срещу него?' В този момент аз хвърлих ръкавицата си, нека поне му дам различен поглед. Не съм техничен боксьор. Чувствам се така, сякаш знаеш всички парчета от пъзела, когато става въпрос за бокс. ... Усетих, че моят е различен. 

"Аз съм състезател по смесени бойни изкуства. Аз съм ММА боец. Може да идват по-бавно, но комбинациите може да са различни от това, с което си свикнал. Затова хвърлих ръкавица и казах, че с удоволствие бих му дал нещо различно, различен поглед. И кой знае, в края на краищата, знаем, че като бойци всичко може да се случи в един бой. Така беше. Надявам се да няма обиди, защото те уважавам като боец."

Канело Алварес няма лоши чувства към Камару Усман

Алварес не таи тежки чувства към Усман, но удвои потвърди си, че бившият шампион на UFC няма работа да го предизвиква в ринга. Усман изрази подобно мнение, докато обсъждаше идеята Алварес да се изпробва в октагона

"Нямам нищо против", каза Алварес. "Смятам, че това е красив спорт и ти си най-добрият в своя спорт, а аз съм най-добрият в своя спорт и уважавам това. Никога няма да разберем, защото така и не направихме двубоя, но винаги съм казвал, че затова ти си избрал ММА, а аз - бокса. Ако вляза с теб в ММА битка, ще бъде различно. Ако ти дойдеш в моя спорт, ще бъде различно. Познавам манталитета: "Мога да го направя. Мога да направя това", но когато излезеш на ринга, е много различно."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес