Зареждане

Israel Adesanya: Битката с Anderson Silva е като сблъсък между LeBron James и Michael Jordan

Israel Adesanya: Битката с Anderson Silva е като сблъсък между LeBron James и Michael Jordan
Публикувано на: Ноември 28, 2018 в 00:01 ч
Israel Adesanya се изправя срещу легендата в спорта Anderson Silva на събитието UFC 234, което ще се проведе през февруари в Австралия. Adesanya отдавна искаше да се пробва срещу Silva, защото иска да тества играта си в стойка срещу боец от класата на "The Spider". Israel е близо до мач за титлата и при победа над Anderson на 100% ще получи шампионска битка.

Вижте също: Кой е Israel Adesanya - бъдещето на UFC и ММА?

В интервю за Helwani, Israel реши да поговори за страхотната битка между него и бразилеца:


Проведохме среща с президентът на UFC, Dana White в Сидни и точно такава ми беше идеята. Казах му, че искам да се бия срещу Anderson Silva в подглавната битка на събитието в Австралия. Dana искаше да се бием с Anderson  на първото събитие за новата година на 19 януари, но хареса моята идея и каза, че първо трябва да говори с Anderson. След като говориха с него той отказа за януари и от UFC решиха да предложат тази битка на Jacare, който също отказа, защото имал нужда от повече време. Мина се известно време и от UFC успяха да навият Anderson за битка с мен през февруари.

Изградих моят стил благодарение на Anderson Silva, защото ние си приличаме и той като мен беше едно кльощаво негро. Казах му, че ако иска да се бие срещу негов клонинг, то трябва да приеме тази битка с мен. Аз обаче съм по-добър от негов клонинг, защото съм проучил всичко за него и знам всяко негово движение. Познавам го по-добре, отколкото той се познава. Той беше най-добрият боец в средна категория, но всичко е до време и аз съм готов да поема щафетата, дори и на сила. Сега е мой ред.

Той все още е опасен боец и битката ще бъде интересна, няма как да се отпускаш, защото все пак той е ‘The Spider.’ Знам, че ще го победя и трябва да го направя. Няма да го подценявам, но и няма да го надценявам. Аз съм му голям фен, но това не означава, че няма да го набия и няма да го победя. Влизам в клетката и ще го убия  направо ще го унищожа. Тази битка за мен е по-важна от титлата. Битката между нас двамата е като сблъсък между LeBron James и Michael Jordan.





Ще успее ли Adesanya да победи Silva ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес