Зареждане

'Иранския Хълк': Исках бой с възглавници, а не ММА битка

'Иранския Хълк': Исках бой с възглавници, а не ММА битка
Публикувано на: Декември 5, 2023 в 08:00 ч
Саджад Гариби, по-известен с прякора си "Иранския Хълк", разкри своята версия за историята зад отмененото му пристигане в Прага.

Вижте още - 'Иранския Хълк' няма да се бие в ММА! Майка му не дава

Гариби се вписваше в ролята на най-силния човек в света, който обяви, че ще "набие" най-добрите местни бойци в Чехия. Думите му породиха големи очаквания у хората, но те остават неосъществени. Както научихме наскоро, Гариби включи задна и спря да отговаря на съобщенията на чешката ММА лига RedFace.

Пред организацията той каза само, че получавал много заплахи от чешки фенове и се притеснявал за здравето си. Тогава майка му написа в профила на RedFace в Instagram, че няма да пусне сина си в страна, където хората са толкова зли един към друг.

Тази история обаче изглеждаше непълна. Много хора, включително и ние, имахме много въпроси, на които искахме да намерим отговорите. Е, Гариби се появи пред чешка медия, които го разпитаха за неговото оттегляне от ММА дебюта му. Саджад твърди, че очаквал бой с възглавници, а не истинска ММА битка.

"Първо си помислих, че вината е само на RedFace, но след това започнах да получавам много съобщения от хора, които никога не съм виждал през живота си. Писаха ми, че ще ме намерят след пристигането ми в Прага. Писаха, че съм тъпанар. Изобщо не изглеждаше добре. Те не ме познават, не биха посмели да се изправят срещу мен един на един, идват само на глутница. 

Когато RedFace се обърнаха към мен с предложение за договор, казах, че не мога да се бия. Имам COVID и ще минат шест месеца, за да се оправя. Имах нужда от подготовка за ММА мач и все още не можех да тренирам. Разбрахме се, че за забавление ще се бия с възглавници. Намериха ми опонент, но след това се оказа, че той направил два мача. Исках да се забавлявам и намериха друг опонент. 

Тогава се оказа, че няма да е бой с възглавници, а ММА битка. Това не отговаря на моето условие, а именно да имам достатъчно време за подготовка. Не ме разбирайте погрешно, просто не искам ММА битка на този етап след заболяването. Прекарах COVID през юни, така че вече го нямам. И сега не ме притеснява COVID, а последствията от него. 

Не съм обявил, че се оттеглям. Бях предупреден от хората около мен, че хората в Чехия са лоши. Мама беше права за това. Не играя никакви игрички, но не позволявам да бъда провокиран. Приех пари от тях, но те бяха задължителни разходи, като добавки и някои лекарства за ускоряване на лечението от COVID. Не ми е известно в договора да пише нещо за връщане на парите.  

Аз изпълних моята част от уговорката. Парите отидоха само за разбираеми и логични разходи, за да мога да бъда във форма. Със сигурност ще се бия. Веднага щом здравето ми позволи, ще работя усилено отново и ще напомня на света кой е 'Хълк'. Вероятно няма да бъде в Чехия. Нямам проблем да се изправя срещу някой, но в крайна сметка предпочитам неутрален терен като Абу Даби.”, сподели Гариби.

Предстои да видим какво крие бъдещето за този титан. Да се надяваме, че ще си намери опонент за бой с възглавници.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес