Зареждане

Христо Чапанов преди RPC: Целта ни е да привлечем нови фенове с качествени битки

Христо Чапанов преди RPC: Целта ни е да привлечем нови фенове с качествени битки
Публикувано на: Март 10, 2022 в 09:50 ч
Броени дни остават до състезанието RPC: Ботевград, което ще се проведе на 12-ти март в "Арена Ботевград".

Файткартата за събитието бе обявена преди повече от два месеца и ще е изцяло с фокус върху ММА. Въпреки от повишения риск заради COVID-19 и контузии по време на подготовка, организаторите обявиха избраните от тях срещи, което не само позволи на феновете да се запознаят битките от рано, но и за самите състезатели бе идеално, за да могат да се подготвят качествено за двубоите си.

Един от организаторите на турнира, Христо Чапанов, споделя че RPC спазват западния стандарт, където двубоите се обявяват поне 6-8 седмици по-рано, за да може всеки боец да си проучи противника и да се подготви със стратегия спрямо конкретния двубой.

"Решихме да направим нещо, което е насочени и към бойците - да почувстват как се организират събития професионално. Цялото състезание ще бъде на много високо ниво, както протокола го изисква," сподели Чапанов за MMA.BG."

Главната среща на RPC: Ботевград е очаквана с интерес. В нея един срещу друг ще се изправят шампиона по кикбокс, Димитър Пенчев срещу шампиона по бойно самбо, Емил Незиров. Сблъсъкът между стиловете в ММА правилник се очертава да бъде доста атрактивен.

"Димитър реши да премине в ММА и се свърза с нас. Първоначално му предложихме да играе по междинен правилник - с малки ръкавици само в стойка, но самият той пожела правилникът да е изцяло ММА и това ще бъде неговия дебют в този правилник. Това е доста смел ход от негова страна."

Вижте също: Шампионът по кикбокс Димитър Пенчев дебютира в ММА на RPC в Ботевград 

Макар и част от имената на участниците да не са известни на широката публика, Чапанов споделя, че всяка една битка е внимателно подбрана, така че бойците да са равностойни и срещата да бъде изключително динамична и оспорвана.

"Всичките битки са така подбрани, че макар и да не са най-популярни бойци, те са много подготвени момчета. Всичките битки ще са много интересни.

Битката в тежка категория между Янчев и Милев е изпълнена с много заряд. Милев е може би е от най-добрите и натренирани състезатели на България. Сега ще го видят и хората. Това е професионалния му дебют, но съм сигурен, че след тази среща никой в България няма да иска да се изправи срещу него.

Всички срещи са много равностойни като умения и ще има много адреналин."

Вижте също: Емил Незиров готов за тежък сблъсък в RPC: Ботевград

RPC се различава с това, че всички битки ще са по американския правилник на ММА - позволени са удари с лакти и колена, както и че няма да включва битки от други бойни правилници.

"Ние специално се занимаваме само с ММА и решихме да подходим както големите вериги по света - там не се правят смесени галавечери с ММА, кикбокс или нещо друго. UFC, Bellator и ACA - най-големите вериги са насочени само към спорта ММА. Така ще го правим и ние."

Целта на тази галавечер е да покаже нивото на бойците, които участват в нея, а отделно записът от всички срещи ще бъде изпратен на една от най-големите промоутърски организации с цел развитието на кариерите на българските спортисти.


В галавечерта се залага и на шоу елементи, тъй като след битките ще има концерт на изпълнителите Антонио и Преслава.

"Решихме да направим състезанието в Ботевград, защото "Арена Ботевград" е може би най-модерното спортно съоръжение в България към момента. Говорим за уредени неща като съблекални, места за загряване, места за публиката - има 3400 места. Първо избрахме залата, защото тя е най-подходяща.

А ходът с изпълнителите бе направен за да може в по-малък град да привлечем повече хора, които не са запознати със спорта, но ще дойдат заради изпълнителите. При всички положения като дойдат за изпълнителя те ще видят какво представлява този спорт и ще можем да ги привлечем като фенове. Все още има доста хора, които не са запознати с този спорт или имат грешна представа за него. По този начин ще привлечем повече фенове, които все още не са гледали качествени ММА срещи."


Спортната част с битките за почва в 19:00 ч., а след нея започва шоупрограмата на Преслава.

Организаторите загатнаха и че след главната среща ще обявят на живо в залата следващото си начинение, което е нещо невиждано в България.

Билетите са в продажба онлайн и в касите на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес