Зареждане

Емил Незиров готов за тежък сблъсък в RPC: Ботевград

Емил Незиров готов за тежък сблъсък в RPC: Ботевград
Публикувано на: Март 9, 2022 в 09:07 ч
Състението RPC: Ботевград ще се проведе този уикенд - на 12-ти март.

Галавечерта ще включва изцяло битки по ММА правилник, а в главната среща зрителите ще станат свидетели на дебюта на шампиона по кикбокс Димитър Пенчев в смесените бойни изкуства, който излиза срещу многократния шампион по бойно самбо, Емил Незиров.

Вижте също: Шампионът по кикбокс Димитър Пенчев дебютира в ММА на RPC в Ботевград

Незиров е световен вицешампион по бойно самбо и многократен шампион на България. Той бе избран и за най-добър спортист на годината в Благоевград за 2020-та. Като активен състезател той търси нови предизвикателства и се впуска в ММА, като битката този уикенд ще е четвъртата му по този правилник.

"Подготовката ми мина по план. Почти не остана време до мача," сподели Емил за MMA.BG. "Настроението ми е добро. За това допринасят треньорът ми Владислав Кънчев и съотборниците ми от Tiger Sport MMA. Готвих се най-вече там."


Емил влиза при професионалистите в ММА през 2018-та и оттогава има три двубоя.

"От много отдавна имам интерес към ММА битките - още от времето когато се занимавах със самбо, исках да се занимавам и с ММА."

В двубоя си в RPC, Незиров ще се изправи срещу изключително опитния и опасен Димитър Пенчев, за когото това ще бъде дебют в ММА. Въпреки това Пенчев е многокатен шампион по кикбокс, което го прави изключително опасен в стойка.

Незиров е наясно с това и се подготвя със специално изградена стратегия за противника си.

"Противникът ми е много опитен боец с добра и разнообразна игра в стойка. Неговите кикове и задната му ръка са най-опасните оръжия. Подготвям се спрямо изградената стратегия в този мач."


RPC: Ботевград ще се проведе на 12-ти март в "Арена Ботевград" и ще включва изцяло ММА битки. Една от най-зрелищните несъмнено ще бъде тази на Емил, в което ще се изправят шампион по кикбокс срещу шампион по бойно самбо.

"Зрителите трябва да дойдат и да ни гледат на живо, защото мачът ще бъде много атрактивен - ще бъде битка на различни стилове," категоричен е Незриов.

Билетите са в продажба онлайн и в касите на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес