Зареждане

Henry Cejudo ще опита да стане троен шампион след победата на UFC 227

Henry Cejudo ще опита да стане троен шампион след победата на UFC 227
Публикувано на: Август 6, 2018 в 09:11 ч


Henry Cejudo може и да не успя да довърши Demetrious Johnson на UFC 227, но бившият олимпийски златен медалист направи достатъчно, за да си тръгне същата вечер с титлата в категория муха.

Представянето му беше просто изумително, имайки предвид, че Johnson никога не е губил в тази категория и беше готов да направи 12-тата си поредна защита. Побеждавайки опонента си, Cejudo затвърди позицията си като UFC шампион и прекъсна всички приказки за очакваната среща между Johnson и TJ Dillashaw.

След победата Cejudo обяви, че може да се качи в горна категория и да предизвика Dillashaw - особено след като шампионът защити титлата си в категория петел срещу Cody Garbrandt в главното за вечерта събитие. Cejudo ще опита да стане троен шампион след победата си над 'Mighty Mouse' и смята, че качването му в горната категория ще бъде успешно.

"Ако гледате срещата, ще видите колко по-голям и мускулест съм от Demetrious Johnson. Аз съм чудовище. Без проблеми мога да се кача в горна категория и да се чувствам пак добре."

"А и винаги се е говорило за среща между TJ и DJ. Пренебрегваха ме в промотата. Пренебрегваха ме навсякъде. И ги разбирам - Америка харесва победителите. Сега обаче аз съм победител. Олимпийски шампион. UFC шампион. Ще бъда троен шампион."

Новият първенец в категория муха приветства идеята TJ Dillashaw да слезе в неговата дивизия, но 'Messenger' предпочита той да се качи в другата категория, заради рекорда, който ще постави.

"Ако иска да слезе при мен, можем да поговорим. Предпочитам обаче аз да се кача. Искам да пиша история.

След като Dillashaw разкри разочарованието от изпълнението на Johnson, той сподели, че вярва, че 'Mighty Mouse' все пак заслужава незабавен реванш с Cejudo. Това ще отложи малко опита на Cejudo да стане троен шампион, въпреки че за момента нищо не е сигурно.



Все още се говори за супердвубои обаче. И ако Dillashaw е готов да слезе в долната категория или пък ако от UFC решат, че искат битка между шампиони, Cejudo ще трябва да участва.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес