Зареждане

Хамзат Чимаев срещу Ли Джинлианг на UFC 267

Хамзат Чимаев срещу Ли Джинлианг на UFC 267
Публикувано на: Юли 10, 2021 в 00:00 ч
Изгряващата звезда на UFC в полусредна категория Хамзат Чимаев се завръща в клетката. Непобедения чеченец ще мери сили с опасен китаец в лицето на Ли Джинлианг. Двамата ще се бият в полусредна категория на UFC 267, което ще се проведе на 30-ти октомври в Абу Даби на остров Яс.

Само преди няколко дни Дейна Уайт разкри, че Чимаев ще се бие в Абу Даби. Тогава Дейна сподели, че вероятен съперник за него е Нийл Магни. За съжаление Магни не иска да чака до октомври и предпочита да се бие в края на април. Така Джинлианг ще тества Чимаев.

Хамзат е с рекорд 9-0 в ММА и звездата му изгря в Абу Даби преди година. Тогава той спечели 2 битки в рамките на 10 дни и стана любимец на Дейна Уайт. В края на 2020 година Чимаев нокаутира Джералд Меершарт за 17 секунди с един удар.

По този начин той вдигна акциите си и получи бой с Леон Едуардс, но двамата се оттеглиха няколко пъти и срещата пропадна. Хамзат приключва 9-те си битки и в първите си 3 битки за UFC заслужи 3 бонуса.

Джинлианг не е лесен съперник. Той е с рекорд 18-6 в ММА и идва след 1 от най-големите си победи в ММА. Ли успя да победи Сантяго Понзинибио с нокаут в първия рунд през януари тази година.

Джинлианг печели 6 от последните си 8 битки в UFC и заслужи 6 бонуса заради доброто си представяне. Той печели 13 от срещите си с приключване и не е губил с нокаут в кариерата си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес