Зареждане

Хамзат Чимаев: Мюсюлмани, християни и евреи - нека сме единни!

Хамзат Чимаев: Мюсюлмани, християни и евреи - нека сме единни!
Публикувано на: Октомври 22, 2023 в 00:00 ч
Хамзат Чимаев изнесе пламенна реч след победата си над Камару Усман.

Чеченският боец победи Усман с решение на UFC 294, което се проведе в Абу Даби. Така Чимаев остана непобеден и вероятно си спечели шанс за титлата. След победата той сподели, че вероятно си е счупил ръката още в първия рунд.

"Borz" призна, че не е бил щастлив в клетката, защото по света умират деца. Чимаев намекна за жертвите, които губят животите си в Украйна и Палестина. Доста от жертвите са деца, а те са невинни и Чимаев не може да понесе това.

Хамзат призова да бъдем единни и да живеем щастливо.

"Хора, знаете какво се случва по света в момента. Не бях щастлив да съм в клетката тази седмица и да видя как деца умират. Няма значение къде по света: Украйна, Сирия, Афганистан, Палестина, САЩ.

 Няма значение. Хора, когато децата умират, това е трудно. Обичам децата. Имам едно момче, което ме чака там у дома, то е само на 3 месеца. Ако той просто плаче, не знам как да се чувствам.

Когато някой умре, хора, не знам какво да кажа. Надявам се, че с позволението на Аллах, положението в света ще се оправи. Християнин, мюсюлманин, евреин няма значение. Хора, бъдете заедно. 

Нека живеем в този свят. Нека бъдем щастливи.", каза Чимаев след победата си.

За съжаление още от римско време тези с власт разделят и владеят хората. Всичко това се случва и днес.

Делят ни по раса, религия и пол, за да може да се възползват от нас. Наистина трябва да бъдем единни и да си помагаме, защото само така ще бъдем истински щастливи.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес