Зареждане

Хабиб със съвет към Алискеров, след като прие битката в Саудитска Арабия

Хабиб със съвет към Алискеров, след като прие битката в Саудитска Арабия
Публикувано на: Юни 19, 2024 в 14:00 ч
Боецът извън ранглистата Икрам Алискеров от UFC в средна категория се отзова на призива да се изправи срещу бившия шампион в средна категория Робърт Уитакър в главното събитие на UFC Саудитска Арабия на 22 юни. 

Звездата на UFC, Хамзат Чимаев, се оттегли от планираното основно събитие срещу Робърт Уитакър, след като получи медицински проблеми, вероятно от хранително натравяне. Чеченецът в миналото е страдал от здравословни усложнения по време на четиригодишния си престой в UFC.

Промоутърът призова некласирания в средна категория Икрам Алискеров да се включи със закъснение на мястото на "Borz", тъй като руснакът вече трябваше да се състезава през изминалия уикенд.

Икрам Алискеров разказва подробно какво му е казал Хабиб Нурмагомедов

Последният двубой на 31-годишния Алискеров беше срещу Уорли Алвеш на UFC 294 през октомври тази година и руснакът постигна брутален нокаут в първия рунд.

След като прие огромната възможност, Алискеров ще има шанса да влезе в ранглистата и веднага да се включи в разговора за титлата с победа над "The Reaper".

Вижте също: Любопитно: Заместникът на Чимаев има брутална битка с него в BRAVE CF от 2019-та

След като руският боец прие поканата, той се обадил на Хабиб Нурмагомедов засъвет как да подходи към ситуацията.

"След като приех битката, се обадих на Хабиб. Той каза: "Не можеш да пропуснеш тези шансове, трябва да летиш дотук и да се потиш 2-3 дни", заяви Алискеров.

"Обсъдихме битката. Той каза "Внимавай, защото той е нападателен, бъди внимателен и всичко ще се получи". Алискеров допълни: "В момента сме в процес на подготовка."

Въпреки че се обърна към "The Eagle" за съвет, бившият шампион на UFC в лека категория няма да пътува до Саудитска Арабия.

Икрам Алискеров отговаря на твърдението на Уитакър, че не е знаел кой е той

В неотдавнашно интервю Уитакър твърди, че не е чувал за Алискеро, преди да му бъде предложен двубой срещу него, и каза:

"Икрамноси различна заплаха от Хамзат. Не съм чувал за него и не съм го виждал да се бие преди това."

"Мисля, че лъже", отговори Алискеров. "Сигурен съм, че е прегледал битката ми с Хамзат милион пъти, защото се е подготвял за него", добави руснакът.

Единствената професионална загуба на 31-годишния Искър дойде срещу Хамзат Чимаев през 2019 г., когато беше брутално нокаутиран в първия рунд от зверски ъперкът на "Borz".

Треньорът на Алискеров, Елдар Елдъров, наскоро определи "The Reaper" като износен боец, руснакът обаче не е съгласен и смята, че 33-годишният мъж все още е един от най-добрите бойци в света.

"Уитакър не е млад, но той е елитен боец в средна категория и един от най-добрите бойци в света, всичко може да се случи", заяви Алискеров.

Уитакър се надява да си осигури още един шанс за титлата с победа

Бившият шампион в средна категория за последен път се състезава на UFC 298 през февруари тази година, като доминираше над Пауло Коста в продължение на три рунда.

Победа над Хамзат Чимаев вероятно щеше да осигури на Уитакър следващия шанс за титлата, сега обаче той се бие с човек извън ранглистата, като не е ясно дали Шон Стрикланд няма да го прескочи в йерархията.

Последната победа на Стрикланд също дойде срещу Коста по-рано този месец на UFC 302 и след победата си "Tarzan" заяви, че ще седи настрана, докато не получи двубой за титлата.

Промоцията обяви този понеделник, че двубоят за титлата в средна категория между Дрикус Дю Плесис и Израел Адесаня най-накрая е официален за UFC 305 на 17 август от Пърт, Западна Австралия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес