Зареждане

Фьодор Емеляненко си припомни боя с гиганта Чой Хонг-Ман

Фьодор Емеляненко си припомни боя с гиганта Чой Хонг-Ман
Публикувано на: Септември 18, 2021 в 05:00 ч
Голямата ММА легенда Фьодор Емеляненко е срещал всякакви предизвикателства в кариерата си. 44-годишния руснак мачкаше наред цели 10 години в тежка категория. Той успя да навърже серия от близо 30 поредни победи и нямаше кой да го спре дълги години.

В края на 2007 година Фьодор се изправи срещу огромен опонент в лицето на Чой Хонг-Ман. Двамата се биха на галавечер в Япония, а разликата във физическите им размери беше огромна. Това обаче не попречи на Емеляненко да пренесе боя на земята и да накара гиганта да се предаде.

Фьодор се справи с Хонг-Ман само за минута и 54 секунди. По онова време Чой беше голяма звезда и направи битки с доста големи имена. Наскоро руската легенда даде интервю за медиите в родината си и каза следното за битката с Чой Хонг-Ман:

Чой Хонг-Ман беше на върха си и мина покрай редица сериозни бойци. Разбира се, той е огромен. Когато бяхме на фотосесията, ръката му беше на нивото на главата ми. 

Юмрук с размера на главата ми. Спомням си, когато се опитах да го пренеса на земята, той ме притисна. Имах чувството, че съм ударен от бетонна плоча. 

Усещах обаче, че Хонг-Ман не е ориентиран в борбата. Изглежда, че прави нещо като корейско сумо. Той тежеше 165 кг. и беше тежък.

Ето видео от битката:




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес