Зареждане

Емил Незиров преди RPC: Това, че съм в главна битка, ме мотивира още повече

Емил Незиров преди RPC: Това, че съм в главна битка, ме мотивира още повече
Публикувано на: Юли 15, 2022 в 15:00 ч
Българският боен атлет Емил Незиров ще оглави ММА галавечерта RPC: Битката за доковете, която ще се проведе на 29-ти юли в Морската гара, гр. Бургас.

За Незиров това ще е пети сблъсък в клетката, но той е познат в спортните среди от доста време с постиженията си по самбо - световен вицешампион по бойно самбо и многократен шампион на България.

Последната му битка в ММА бе през март, когато записа победа със съдийско решение над Димитър Пенчев в RPC: New Age.

Почти веднага след това той започна подготовка за следващия си двубой, тъй като файткартата за настоящото състезание бе обявена доста от рано, което даде възможност на всички бойци да се подготвят максимално добре.

"Да, двубоят беше обявен вече преди доста време, имах достатъчно време за подготовка, което е добре," сподели Незиров за MMA.BG.

"Готвя се заедно с Владислав Кънчев, Руси Минев, Мирослав Христов и още много други момчета."


В предходния си двубой преди няколко месеца, който завърши с победа след три изиграни рунда срещу шампион по кикбокс, Незиров показа атрактивна игра в ММА, но е решен да подобрява уменията си в клетката и е извлякъл поуки за да подобри представянето си дори от победата.

"Тази битка ме научи на това, че трябва няма невъзнаграден труд. Aко искаш да победиш в подобен мач трябва да дадеш всичко от себе си.

Винаги искам да подобрявам играта си и да се нагласям спрямо слабите страни на противника."

Въпреки участията си на световния подиум, Незиров е сравнително нов в ММА двубоите, но атрактивната му игра го постави в позиция на главна битка на RPC: Битката за доковете.

Това обикновено или води до допълнително напрежение, или ги мотивира още повече.

При Незиров е второто.

"Определено това, че съм отново главна битка ме мотивира повече, отколкото ме притеснява. Разбира се, искам да дам всичко от себе си!"

Опонент на Незиров в предстоящата галавечер в Бургас е узбекистанецът Шукроб Мирзавалиев, който също има богат опит извън ММА, но сега е посветен на това да изгради своята професионална кариера. Той има 3 победи в клетката и нито една загуба. Последната му битка бе през април, в която приключи противника си още в първия рунд със събмишън.


25-годишният узбекистанец, който получи поканата си за участие от организаторите чрез мобилното приложение Fight Scout, идва в България само и единствено за победа и със солиден опит зад гърба си - той е майстор на спорта в своята родина.

Това обаче не притеснява Незиров, който е разучил опонента си и е наясно срещу кого се изправя.

"Той е корав съперник, комплексен е и мисля, че ще направим много интересен мач.

Пожелавам му да няма контузии и да направим едно истинско шоу на смесените бойни изкуства."

След години пауза и с нов екип, една от най-атрактивните ММА организации у нас, Real Pain Challenge поднови активността си.

Фокусът на организаторите са изцяло ММА двубоите, като за целта подбират равностойни и атрактивни противници, така че зрителите да видят най-доброто от този правилник.


От RPC правят и всичко нужно, за да могат бойците, които участват на техните галавечери, да се подготвят оптимално и Незиров споделя именно това и очаква нивото да се вдига още повече с всяко следващо издание на турнира:

"Аз лично съм доволен от организацията. На предното събитие имахме осигурени много неща, но сега имам още по големи очаквания, а и битките ще са още по интересни, защото има наистина добри чуждестранни състезатели."

RPC: Битката за доковете ще се проведе на 29-ти юли в Морската гара в гр. Бургас.

Освен двубоите, от RPC са приготвили много изненади за зрителите на живо. Водещ на галавечерта ще бъде изпълнителя 100 Кила, а специално включване ще има и от Емил Каменов.

Билети и ВИП маси може да се закупят от Eventim, като цените започват от 35 лв.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес