Зареждане

Джоунс: Беше оспорвано, но Доминик загуби

Джоунс: Беше оспорвано, но Доминик загуби
Публикувано на: Февруари 9, 2020 в 17:53 ч
Няма никакво съмнение в съзнанието на Джон Джоунс дали спечели чисто битката си срещу Доиник Рейес в UFC 247.

За разлика от предходния си двубой срещу Тиаго Сантос през 2019-та, когато той победи с разединено съдийско решение, този път Джоунс получи гласовете и на тримата странични съдии.

Според мнозина обаче Джоунс изобщо не заслужаваше победата, а самият Рейес сподели, че чувства "неуважение".

Вижте също: Доминик Рейес: Знам, че спечелих тази битка

"Не мисля, че има неуважение," каза Джоунс. "Отбелязах събаряния. Той не отбеляза никакви събаряния. Взех му гръб. Дори вкарах кука. Трябва да гледам двубоя. Трудно е да говоря уверено, ако не съм гледал повторението."

В първите два рунда Рейес беше по-силен, но Джоунс каза, че изобщо не е изпадал в затруднение. Според Джоунс, той просто е влизал в темпо.

"Нямаше паника," продъжлжи Джоунс. "Една част от мен искаше да види колко дълго можех да изкарам така. Една част искаше да види какво може той да предложи. Исках да го видя колко е добър. Но и видах, че той нямаше да смогне на моето темпо.

Всичко беше добре. Поех най-тежките му удари. Моята брадичка е доста подценена."
 

Джоунс изобщо не се съмнява в победата. Но сподели, че треньорите му казали откровено, че двубоят е на кантар.

"Не бях през цялото време уверен, че печеля. Бях уверен, че няма да се предам или да угасна. Грег Джаксън ми каза, че трябва да спечеля петия рунд, за да победя. И сърцето ми на шампион каза 'Няма проблем, тренер. Аз съм. Мога да направя това. Мога да дам всичко от себе си.'

Мисля, че показах разликата между шампион и претендент. Той имаше всичко нужно да ме победи, но има нещо специално, което се случва, когато дойде време шампиона да покаже себе си. Видяхте това в петия рунд."

След битката Рейес поиска реванш и Джоунс изглежда не се дърпа. Но дали двамата ще се срещнат отново зависи изцяло от UFC.

"Не мисля, че Рейес има някакви оправдания. Той загуби. Беше оспорвано, но той може да опита 1000 пътии вярвам, че във всеки от тях ще го победя."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес