Зареждане

Джон Джоунс е аутсайдер в залаганията срещу Том Аспинал

Джон Джоунс е аутсайдер в залаганията срещу Том Аспинал
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 07:47 ч
Джон Джоунс, действащият шампион на UFC в тежка категория, изглежда ще бъде аутсайдер в потенциален мач срещу Том Аспинал. Роденият в Обединеното кралство Аспинал проби в тежката категория на UFC, изглеждайки толкова опасен, че би бил фаворит в залаганията срещу великия за всички времена "Bones" Джоунс.

Джон Джоунс срещу Том Аспинал

Според букмейкърите на запад Аспинал е лек фаворит с коефициент -150, за да победи Джоунс с коефициент +130. Роденият в Обединеното кралство Аспинал притежава временната титла в тежка категория в UFC, докато "Bones" Джоунс от САЩ държи безспорната титла. Те двама все още не са с уредена битка един срещу друг. Макар че Аспинал е явният главен претендент за короната на Джоунс, американският атлет иска да победи бившия шампион Стипе Миочич.

Според звездата на UFC Пади Пимбълт Джоунс е толкова силно заинтересован от двубоя със Стипе Миочич, защото иска да се изправи срещу съперника на Даниел Кормие. Пимблет обясни: "В момента се намирам в ситуация, в която не мога да се справя с това:

"Той иска да спечели тази победа над Стипе, който е побеждавал Кормие два пъти, просто за да е още един среден пръст към Кормие. Така работи мозъкът му."

Том Аспинал Запис

Том Аспинал има доста невероятен рекорд в ММА. В UFC той има осем победи, всичките чрез нокаут или предаване. Нито една от тези победи не е продължила повече от три минути. Аспинал има една единствена загуба от Къртис Блейдъс поради контузия на коляното, за която по-късно отмъщава на UFC 304. Всичките 15 победи на Аспинал в ММА са постигнати с нокаут или предаване, като на английския спортист никога не му се е налагало да се среща със съдийска оценка.

С толкова впечатляващо представяне в UFC, след като спечели и защити временната си титла, Аспинал иска да се изправи срещу краля на дивизията Джоунс. Той дори предложи идея за турнир в тежка категория, в който  даучастват Джоунс, той самият, Стипе Миочич и шампионът в лека категория Алекс Перейра.
 

Следващата битка на Джон Джоунс

Следващата битка на Джон Джоунс все още не е официално насрочена. След победата над французина Cирил Ган в началото на 2023 г. "Bones" не е активен. На UFC 295 37-годишният боец беше уговорен за битка срещу Стипе Миочич на 11 ноември 2023 г., но Джоунс се оттегли от мача поради контузия.

Статутът на най-велик за всички времена със сигурност е спечелен през цялата кариера на Джон Джоунс. Откакто стана най-младият шампион в UFC през 2011 г., той е побеждавал бивши или бъдещи шампиони на UFC: Глоувър Тейшейра, Даниел Кормие, Витор Белфорт, Рашад Евънс, Куинтън "Rampage" Джаксън, Маурисио "Shogun" Руа и Лиото Мачида, в допълнение към други претенденти, които никога не са притежавали златото на UFC. Просто "Bones" има невероятна биография в ММА.

Феновете се надяват да видят Джон Джоунс и Том Аспинал да се изправят в двубой за обединяване на титлите някъде през 2024 г. Много последователи на ММА не се интересуват от битката с Миочич. Американският боец Миочич беше страхотен шампион на UFC в тежка категория, но е без победа от 2020 г. "Baddy" Пади Пимбълт заяви:

"Това е сценарият, който според мен всеки фен на UFC иска".


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес