Зареждане

Джъстин Гейджи: Тежките битки увредиха мозъка ми, но все още не се отказвам

Джъстин Гейджи: Тежките битки увредиха мозъка ми, но все още не се отказвам
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 14:00 ч
Малко хора могат да изнесат подобно кърваво и насилствено шоу като Джъстин Гейджи, но както самият той признава, и това няма да остане без последствия. Гейджи е един от най-атрактивните бойци не само в леката категория, но и в целия състав на UFC. 

През кариерата си той се би с целия възможен елит и никога не промени тактиката си срещу тях. Неговите смазващи костите ритници се редуваха с тежки балтии, а парите за най-добрите изпълнения на вечерта просто продължаваха да се трупат в банковата му сметка.

Въпреки това, след последната битка с Макс Холоуей, самият Гейджи осъзна, че е време да намали темпото. Сега той си дава почивка от спорта, защото неговото здраве вече не е такова, каквото е било преди години:

„Хората винаги ме питат защо държа битките си в стойка, когато съм борец. Причината е, че всички се бием за парите и знам, че това отношение ще ми гарантира значително по-голяма заплата. Когато получавате $50 000 бонус за всяка битка, това се натрупва и можете изведнъж да планирате бъдещето. И това е целта на всеки един от нас. 

Начинът, по който се бия, ми спечели най-големите битки и се превърна в неразделна част от историята на UFC. Бързо ще забравите мачовете на борци. Няма да знаете какво се е случило в тях, но винаги ще помните моите и ще обичате да ги гледате отново и отново. Така че нямам никакви притеснения в това отношение. 

Това, което се случи по време на последния дуел, беше твърде много за мен. Силно подцених Макс и той ми показа, че не случайно е на върха. Той прочете играта и хода ми. Мисля, че аз самият го ударих с няколко добри попадения и той определено не можеше да ходи правилно две седмици, но иначе знаеше номера ми онази вечер. 

След всеки подобен двубой се чувствам сякаш губя част от себе си. Знам, че мозъкът ми не е това, което беше, когато започнах ММА. Имам нужда от поне шест месеца без всички тренировки, за да се възстановя поне малко, преди да вляза в клетката. След това ще видим какво още мога да направя.“, каза Гейджи в интервю за TitleSportsNet.

Трябва ли Гейджи да продължи да се бие ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес