Зареждане

Джъстин Гейджи не прие титлата на временен шампион

Джъстин Гейджи не прие титлата на временен шампион
Публикувано на: Май 10, 2020 в 19:59 ч
Джъстин Гейджи има доста причини, за да отпразнува победата си в UFC 249. Но изглежда, че той не се радва особено на титлата на временен шампион.

След като победи Тони Фъргюсън в главното събитие на UFC 249, Джъстин Гейджи получи шампионския пояс, но бързо го свали.

Защо би го направил? И то след най-голямата си победа в кариерата?

"В мен живее състезател. Това е психиката, която имам и ми е нужна, за да се изправя срещу Хабиб.

Не мога да считам себе си за шампион, първо защото не съм и второ, защото Хабиб е все още тук. Не мога да си позволя да съм самодоволен.

Винаги го има първия път. Хората започват да си мислят, че са безгрешни. Точно това може да те убие в този спорт. Могат да ми угасят тока - и аз съм човек. И аз имам мозък.

Веднага щом го разтърсите, ще заспя. Във втория рунд за малко това да се случи. Но хубавото е, че се бия срещу хора, така че и аз мога да направя същото."

Ако следите кариерата на Гейджи в последните години, няма да се изненадате от отношението му. Изключително опасен като боец, той винаги е бил скромен след големите си победи.

 
Гейджи прие битката с кратко предизвестие през април, но тя бе отложена. Затова той получи няколко седмици допълнително, за да се подготви, което му е помогнало.

"Беше ми много от полза за кардио подготовката, но и за психическата подготовка. Отивам там на специално място.

Не са много хората, които могат да дойдат с мен на това специално място. Но отнема време, за да се настроя психически. Да, това отлагане беше изключително важно."

Определено психиката му ще трябва да е фокусирана и стабилна, когато се изправи срещу Хабиб Нурмагомедов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес