Зареждане

Джак Хермансон победи Джо Пайфър

Джак Хермансон победи Джо Пайфър
Публикувано на: Февруари 11, 2024 в 05:34 ч
Джак Хермансон показа, че е боец, който никога не трябва да бъде подценяван. 

Въпреки целия шум около Джо Пайфър, който се би с Хермансон в главната битка на UFC Vegas 86, Джак напомни на всички, че опитът е важно нещо на това ниво в спорта. След като пое някои тежки удари рано в битката, Хермансон се завърна, за да накаже своя по-млад опонент по време на последните три рунда, а това му осигури победа с единодушно решение.

От поредица опустошителни лоу кикове до джаб, който просто връщаше главата на Пайфър назад, Хермансон систематично го разглобяваше в продължение на рундовете. Когато времето изтече, и тримата съдии оцениха битката на (48–47, 48–47, 48–47) в полза на 'Жокера'.

„Знам, че хората подценяват моите боксови умения поради някои по-малко добри битки. Вярвах в себе си, особено в дълга битка, защото никой няма кардиото, което имам аз. В началото получих повече удари, отколкото трябваше, но планът беше да вдигна темпото колкото повече върви битката. Удавям хората, когато правя това.“, каза Хермансон за победата си.

Описанието на Хермансон беше до голяма степен точно така, както се развиха нещата с Пайфър. Джо търсеше нокаут в първите два рунда, вкарвайки сериозна сила зад всеки удар. Пайфър успя да намери място за някои от своите тежи крошета, но Хермансон свърши добра работа със защитата си и успя да избегне нокаутиращ удар.

С течение на времето офанзивата на Пайфър се забави и не идваха комбинации от него. Вместо това Джо стана по-предсказуем с по един удар, което позволи на Хермансон да предвиди ходовете му и след това да контрира със собствената си атака. Хермансон вкара джаб, който поряза Пайфър на носа, след което продължи да го наказва със същия удар отново и отново.

Джак разчиташе и на лоу кикове, след които щетите наистина се натрупваха през последните три рунда. Хермансон отбеляза тейкдаун и нанесе удари на Пайфър, който не успяваше да му се противопостави. Изтощеният Пайфър просто нямаше отговор на безмилостното темпо на Хермансон, което в крайна сметка беше разликата в битката.

„Слушайте, не мисля, че нещо ме изненада. Джак беше по-добър тази вечер. Предполагах, че щеше да спечели последните три рунда. Чувствам, че разликата в тази битка бяха лоу киковете.“, каза Пайфър след първата си загуба в UFC.

С тази победа Джак се завърна към успехите. Преди това той беше загубил с нокаут от Роман Долидзе през 2022 година. Пайфър от своя страна губи за първи път в UFC и се разделя със серия от 5 поредни победи. 








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес