Зареждане

Дю Плесис за Адесаня след срещата им очи в очи: Той не иска да е тук

Дю Плесис за Адесаня след срещата им очи в очи: Той не иска да е тук
Публикувано на: Юли 4, 2024 в 07:11 ч
Шампионът на UFC в средна категория Дрикус дю Плесис смята, че мотивите на Израел Адесаня да се завърне в октагона са погрешни.

Дю Плесис и Адесаня ще се сблъскат в главното събитие на UFC 305 на 17 август в Пърт, Австралия. Дългоочакваният двубой бележи завръщането на Адесаня за първи път след загубата от Шон Стрикланд на UFC 293 миналата година.


Миналото на Дю Плесис и Адесаня излезе на преден план по време на интензивния им сблъсък на пресконференцията на UFC 305 тази седмица. Двамата бойци в средна категория си размениха словесни удари и може би имаха най-дългия сблъсък очи в очи в историята на UFC.

Въпреки интензивността на първата пресконференция преди двубоя, дю Плесис смята, че на Адесаня му липсва увереност в решението му да се завърне към битките.


 
В неотдавнашно интервю за Submission Radio дю Плесис разсъждава за първата си пресконференция преди двубоя с Адесаня.

"Поведението му около цялата тази битка, този човек се опитва да убеди себе си, че все още иска да бъде тук", казва дю Плесис. "Като казвам това, той е направил толкова много за спорта. "Вече не става въпрос за титли"... той никога повече няма да получи това, което имаше. Няма достатъчно време, а той вече е направил това, което направи в този спорт по отношение на наследството. Той говори за толкова много неща извън спорта, вместо вътре в него... Мисля, че това е негов опит да убеди себе си, че все още иска да се занимава с това, че все още има това, което е необходимо...

Аз съм тук само за да му покажа, че не е така. Наслаждавай се на голфа си, аз съм новият шампион и новият крал на тази дивизия и ще се уверя, че той знае това."

Дю Плесис завоюва титлата на UFC в средна категория, като победи Стрикланд на UFC 297 по-рано тази година. Той е спечелил девет поредни двубоя, включително над Робърт Уитакър и Дерек Брансън.

Преди загубата от Стрикланд, Адесаня си върна титлата в средна категория на UFC, като нокаутира Алекс Перейра на UFC 287. Той се стреми да се утвърди отново като един от най-добрите бойци в организацията.

Дю Плесис срещу Адесаня е една от най-големите битки на годината и с наближаването на нощта на боя атмосферата започва да се нагнетява.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес