Зареждане

Дю Плесис: Всеки боец трябва да благодари на Макгрегър

Дю Плесис: Всеки боец трябва да благодари на Макгрегър
Публикувано на: Май 27, 2024 в 18:00 ч
Настоящият шампион на UFC в средна категория Дрикус Дю Плесис е убеден, че бойците трябва да са благодарни на бившия шампион в две категории Конър Макгрегър за популяризирането на MMA и допринасянето за растежа на заплатите на спортистите.

"The Notorious" (22-6) и Майкъл Чандлър (23-8) ще оглавят UFC 303. Битката ще бъде в полусредна категория и ще се състои на 29 юни в T-Mobile Arena в Paradise, САЩ. Тази битка ще бележи завръщането на ирландеца, който не се е бил от 2021 година насам.

Макгрегър счупи много финансови рекорди в UFC и благодарение на него някои от бойците станаха милионери. Дю Плесис е благодарeн за това и не скри суперлативите си по адрес на ирландската легенда:

„Всичко, до което се докосне, се превръща в злато. Той е легенда на този спорт. Конър го превърна в много популярен спорт. Разбирам защо може да не харесвате образа му. Дори да не го харесвате, никога не можете да дискредитирате това, което е направил за този спорт. 

Всеки боец трябва да му благодари за повишаването на заплатите, за нарастването на славата на спорта, защото Конър Макгрегър е един от най-известните хора на земята.“, каза Дю Плесис в The Sias du Plessis Show.

Факт е, че Макгрегър промени ММА завинаги.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес