Зареждане

Две легенди сложиха край на кариерите си след UFC 283

Две легенди сложиха край на кариерите си след UFC 283
Публикувано на: Януари 22, 2023 в 09:13 ч
Две легенди сложиха край на кариерите си в UFC  283.

Бившият шампион в полутежка категория Гловър Тейшейра остави ръкавиците си в октагона след неговата загуба на UFC 283 от Джамал Хил.

Хил отстрани Тейшейра по време на състезанието от пет рунда. След двубоя Тейшейра обяви, че се оттегля.

„Мисля, че съм твърде твърд и го правя за мое добро. Трудно е за собственото ми здраве. Не мога да поддържам това темпо повече. Ще съсредоточа енергията си върху подготовката на Алекс Перейра. Той ще запази колана си за известно време, след което ще се изкачи до полутежка категория,” каза Тейшейра пред тълпата в Jeunesse Arena в Рио де Жанейро, Бразилия.

„За мен е чест да сваля ръкавиците в същата вечер като Шогун (Маурисио Руа)“, продължи Тейшейра. „Просто вече не се справям.“


Тейшейра направи своя професионален дебют в смесените бойни изкуства през 2002 г. Той се би 23 пъти в октагона и натрупа рекорд в кариерата си от 33-9. Бразилецът има най-много завършвания и победи със събмишън в историята на промоцията в полутежка категория. Връхната точка в кариерата му е спечелването на шампионата за 2005 паунда на UFC 267 през 2001 г.

Преди него в двубоите от UFC 283 друг легендарен бразилец също сложи край на кариерата си.

Маурисио "Shogun" Руа също претърпя поражение от Игор Потиерия и както беше планирал предварително, също се оттегли от спорта.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес