Зареждане

Дисквалификация на Пьотр Ян направи Стърлинг шампион

Дисквалификация на Пьотр Ян направи Стърлинг шампион
Публикувано на: Март 7, 2021 в 07:03 ч
Страхотна драма се разигра в битката за титлата в категория петел при мъжете. Пьотр Ян заложи златото си срещу Алжамейн Стърлинг на UFC 259, което се провежда в Лас Вегас. Срещата им беше доста интересна, но в 4-тия рунд Ян вкара удар с коляно на своя съперник.

За негово съжаление обаче Стърлинг беше на земята, което направи този удар непозволен. Стърлинг не успя да продължи битката и така победи с дисквалификация. По този начин Алжамейн си тръгна със златото и е новият шампион в категория петел.

Хабиб Нурмагомедов сподели, че Ян попитал хората от своя щаб дали да вкара коляното и те му казали да го направи. За съжаление това е един лош завършек на много интересна битка, в която Пьотр успя да свали Стърлинг в нокдаун в първия рунд.

Стърлинг натискаше сериозно за събаряния, но Ян се защитаваше. Всъщност Ян беше този, който отбеляза повече събаряния. Двамата не спираха да се атакуват и до момента на непозволения удар Пьотр е водил в картите на съдиите.

Ако Стърлинг беше продължил, тогава Ян щеше да се раздели с точки от своя актив и щеше да има голям шанс да победи с решение. В крайна сметка той стана шампион чрез дисквалификация и пожела реванш, в който да направят нещата като хората.

С тази победа Стърлинг навлезе в серия от 6 поредни победи. Ян от своя страна се разделя със серия от 10 поредни победи. Почти сигурно от UFC ще уредят втора битка между тях.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес