Зареждане

Дисквалификация на Пьотр Ян направи Стърлинг шампион

Дисквалификация на Пьотр Ян направи Стърлинг шампион
Публикувано на: Март 7, 2021 в 07:03 ч
Страхотна драма се разигра в битката за титлата в категория петел при мъжете. Пьотр Ян заложи златото си срещу Алжамейн Стърлинг на UFC 259, което се провежда в Лас Вегас. Срещата им беше доста интересна, но в 4-тия рунд Ян вкара удар с коляно на своя съперник.

За негово съжаление обаче Стърлинг беше на земята, което направи този удар непозволен. Стърлинг не успя да продължи битката и така победи с дисквалификация. По този начин Алжамейн си тръгна със златото и е новият шампион в категория петел.

Хабиб Нурмагомедов сподели, че Ян попитал хората от своя щаб дали да вкара коляното и те му казали да го направи. За съжаление това е един лош завършек на много интересна битка, в която Пьотр успя да свали Стърлинг в нокдаун в първия рунд.

Стърлинг натискаше сериозно за събаряния, но Ян се защитаваше. Всъщност Ян беше този, който отбеляза повече събаряния. Двамата не спираха да се атакуват и до момента на непозволения удар Пьотр е водил в картите на съдиите.

Ако Стърлинг беше продължил, тогава Ян щеше да се раздели с точки от своя актив и щеше да има голям шанс да победи с решение. В крайна сметка той стана шампион чрез дисквалификация и пожела реванш, в който да направят нещата като хората.

С тази победа Стърлинг навлезе в серия от 6 поредни победи. Ян от своя страна се разделя със серия от 10 поредни победи. Почти сигурно от UFC ще уредят втора битка между тях.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес