Зареждане

Дионтей Уайлдър е готов за ММА битка с Нейт Диас

Дионтей Уайлдър е готов за ММА битка с Нейт Диас
Публикувано на: Ноември 2, 2023 в 03:00 ч
Бившият шампион на WBC в тежка категория по бокс Дионтей Уайлдър развълнува ММА обществото, след като обяви, че е отворен за битка срещу известния ММА боец Нейт Диас.

Уайлдър, известен с опустошителната си сила на нокаут в бокса, изглежда сериозно обмисля да премине в света на смесените бойни изкуства. Нейт, който е икона на UFC и известен с бойните си умения, би бил страхотен противник на Дионтей в октагона. По-рано тази година Диас се боксира срещу Джейк Пол, но загуби. Сега той иска реванш в бокса, но Джейк иска да се бият в ММА.

Боксовата икона Уайлдър даде да се разбере, че се интересува от това уникално предизвикателство. Битката с Нейт би представлявала не само сблъсък на спортове, но и тест за гъвкавостта на тези два величия в бойните изкуства. Уайлдър по-рано е заявявал, че се интересува от това да предизвиква себе си и да изследва нови хоризонти в света на бойните изкуства.

Идеята за ММА битка с Нейт изглежда пасва добре на тази цел. Наскоро Франсис Нгану разкри, че Уайлдър тренира ММА от няколко месеца. Дионтей бил много сериозен за ММА битка с камерунеца. Пред репортери Уайлдър сподели, че иска кариера в ММА, а не само 1 битка. Той сподели, че е готов да се бие и с Диас.

Засега ще трябва да изчакаме по-нататъшно развитие и официални новини, но възможността Уайлдър - Диас в MMA е идея, която със сигурност ще заинтересува общността на бойните спортове.

Кой ще бъде фаворит в такава битка ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес