Зареждане

Диего Лопес победи коравия Дан Иге

Диего Лопес победи коравия Дан Иге
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 07:20 ч
Диего Лопес успя да победи Дан Иге, който прие битката с 3 часа предизвестие.

Лопес трябваше да се бие с Брайън Ортега, но той се оттегли в последните часове преди битката. Така Иге прие с 3 часа предизвестие и двамата с Диего се биха в категория до 75 килограма. Битката им беше подглавна за събитието UFC 303, което се провежда в Лас Вегас, САЩ.

Иге показа голямо сърце и издръжливост, което му спечели уважението на феновете. В първите два рунда Диего доминира. Той вкарваше лоу кикове и скъсяваше дистанцията, след което наказваше Иге с комбинации и удар с коляно. В края на рунда Дан събори Лопес, който го заключи. Иге успя да оцелее до края на първия рунд.

Във втория рунд Диего беше по-активен и хвана хай кик от Иге. Лопес пренесе битката на земята и контролираше развоя на срещата. Той вкарваше удари на Иге и го гласеше за събмишън. Диего записа доста време контрол в този втори рунд. Третият рунд беше рунда на Иге. Дан успя да вкара някои тежки попадения на Лопес, който беше доста изморен.

Лопес търсеше събарянията и срещата се пренесе на земята. В последната минута и половина Дан зае доминантна позиция на земята и вкарваше удари на Лопес. Така битката стигна до решение, което беше за Лопес - (29–28, 29–28, 29–28). Иге се представи впечатляващо за боец без тренировъчен лагер и феновете му отдадоха значимото с бурни овации.

С тази победа Лопес записа 4-та поредна победа в UFC. Той си пожела битка с Александър Волкановски или нов шанс с Брайън Ортега. Иге се връща към загубите и си пожела битка през септември в 'Сферата'.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес