Зареждане

Дейвисон Фигейредо надигра Марлон Вера в Абу Даби

Дейвисон Фигейредо надигра Марлон Вера в Абу Даби
Публикувано на: Август 4, 2024 в 00:02 ч
Дейвисон Фигейредо надигра Марлон Вера в Абу Даби.

Двамата бойци премериха сили в битка от категория петел. Срещата им беше част от главната карта на събитието UFC on ABC 7, което се провежда в Етихад Арена, Абу Даби. Фигередо е бивш шампион в категория муха и показа, че има бъдеще в новата си категория. Дейвисон се представи впечатляващо и грабна победата с решението на съдиите - (29–28, 29–28, 30–27).

В първия рунд двамата разменяха лоу кикове и действаха предпазливо. Фигередо събори Вера на земята и зае доминанта позиция. Марлон искаше да му вкара лакти, но Фигередо се пазеше. Вера успя да вкара ъпкик на Фигередо. Двамата се изправиха на крака, а в края на рунда Вера опита летящо коляно, но Фигередо избегна и го събори на земята.

В този рунд Дейвисон записа няколко минути контрол. Във втория рунд нямаше много активност. Видяхме размени на лоу кикове и малко удари. Общо двамата си вкараха под 30 значителни удара в този рунд. В третия рунд Фигередо и Вера решиха да играят по-смело. Двамата не се щадяха и вкарваха тежки попадения. 

Вера нарани Фигередо с удари в тялото, а Дейвисон го прати в нокдаун с дясно кроше. Марлон се изправи веднага и размениха продължиха до края на битката. Този нокдаун и контрола в първия рунд затвърдиха победата на Фигередо с решение - (29–28, 29–28, 30–27).

Това е 3-та поредна победа за Фигередо в категория петел и той си пожела шанс за титлата. Вера навлиза в серия от 2 загуби.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес