Зареждане

Деймън Джаксън победи Александър Ернанес

Деймън Джаксън победи Александър Ернанес
Публикувано на: Април 7, 2024 в 04:40 ч
Деймън Джаксън победи Александър Ернанес в подглавната битка на събитието UFC Vegas 90, което се проведе в Лас Вегас. Двамата премериха сили в битка на 66.9 килограма, след като Ернандес се провали на кантара и се раздели с 20 % от хонорара си. Джаксън успя да спечели с разделно решение на съдиите - (27–30, 29–28, 29–28).

В началото на битката двамата размениха крошета, след което и лоу кикове. Деймън хвана ритник на Ернанес и го залепи към мрежата. Джаксън взе гърба на Ернанес и започна да му вкарва удари с коляно в бедрото. Ернандес избухна и успява да се освободи от клинча. След кратка размяна Джаксън пак го вкара в клинч. Серия от удари с коляно от страна на Деймън, който вече има 8 такива.

Джаксън събаря Ернандес на земята и се бори за доминатна позиция. Ернандес успя да се изправи, но сирената прозвуча за края на рунда. В началото на втория рунд двамата си размениха лоу кикове. Джаксън с хубав ритник в тялото, а Ернандес експлодира със серия от крошета. Деймън вкарва лоу кикове и ляво кроше, с което пуска кръв на опонента си.

Серия от размени на крошета и лоу кикове. Джаксън е този, който оказва натиск. Джаксън отново пренесе битката на земята. Деймън опита събмишън, но Ернандес се защити и отнесе няколко удара в края на рунда. В началото на третия рунд Ернандес прати Джаксън в нокдаун след тежко дясно кроше. Ернандес се втурва с граунд енд паунд, след което опитва събмишън.

Деймън се възстанови и се изправи на крака, след което вкара коляно. Ернандес влиза в клинча и позволява на Джаксън да го свали. Деймън му взе гърба и вкара удари. Двамата се изправиха и влязоха в клинча, след което Джаксън опита събаряне, но не успя. В края на рунда двамата размениха удари и битката отиде до решението на съдиите. 

Деймън Джаксън победи Александър Ернандес с разделено съдийско решение (27-30, 29-28 x2). С тази победа Джаксън спря серия от 2 загуби. Ернандес навлезе в серия от 2 загуби.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес