Зареждане

Дъстин Поире изкова трудна победа над Хукър

Дъстин Поире изкова трудна победа над Хукър
Публикувано на: Юни 28, 2020 в 06:49 ч
Дъстин Поире се завърна в клетката и премери сили с Дан Хукър в главната битка нa UFC on ESPN 12, което се проведе във Вегас. Двамата си спретнаха една от най-добрите битки до момента за 2020 година. Поире и Хукър дадоха всичко от себе си в екшън, който продължи всичките 25 минути. В началото на боя Хукър започна да обработва водещия крак на Дъстин с ритници.

Вижте също: Резултати от UFC on ESPN 12

Поире му отвърна със здрави удари и го принуди да влязат в клинч, където разменяха здрави попадения. Във втория рунд мощните удари не спираха да валят от двете страни. Хукър го нарани с тежък удар, но Поире успя да остане на крака. Като цяло Поире доминираше в близкия бой, а Хукър имаше по-голям успех от дистанция. Тежките попадения се отразиха и двамата започнаха да кървят. В края на втория рунд Дан натисна с комбинация от удари, но Поире оцеля.

 В третия рунд Хукър тръгна за събаряне, но се наниза на гилотина от Поире. Дан успя да се измъкне, а Поире пробва нов захват, но без успех. В четвъртия рунд Поире отново опита да приключи боя с гилотина, но пак нямаше късмет. Очаквано темпото се забави в последните два рунда. Дъстин продължи да настоява със захвати за предаване, но не успя. Последния рунд протече под диктовката на Поире, който показа по-голямо желание за победа и спечели единодушното съдийско решение - (48-47, 48-47, 48-46).

Вижте също: Кой е победителят от играта "Прогнозирай и спечели с MMA.BG"

С този успех Поире се връща към победите, след като идваше със загуба от Нурмагомедов. Поире има само 1 загуба в последните си 8 битки и сега най-смисъл бой за него е Тони Фъргюсън. Хукър от своя страна губи серия от 3 поредни победи.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес