Зареждане

Дакота Дичева премаза италианка и спечели титлата на PFL (видео)

Дакота Дичева премаза италианка и спечели титлата на PFL (видео)
Публикувано на: Декември 9, 2023 в 07:40 ч
"Dangerous" Дакота Дичева продължи впечатляващата си серия в смесените бойни изкуства в 3Arena в Дъблин в петък.

Влизайки в Smart Cage, специалистката по муай тай достигна до 10-0 в ММА с впечатляващо представяне срещу Валентина Скатици, за да завоюва шампионската титла на PFL Europe в категория муха. Използвайки уменията си в изкуството на осемте крайника, Дичева брутално унищожи опонентката си със серия от жестоки колена, които в крайна сметка сложиха край на нещата още в първия рунд.

Близо до средата на рунда Дичева затвори дистанцията и постави Скатици в тайландски клинч, след което отприщи серия от колена. Лявото око на италианската състезателка веднага се поду, което застраши зрението ѝ.

Заслугата на Скатици е, че тя нито веднъж не падна на тепиха по време на атаката, но веднага след първия рунд състезанието беше прекратено по препоръка на лекаря.
Победата донесе на Дичева награда от 100 000 долара и ѝ осигури място за редовния сезон на PFL през 2024 г.

В десетте си кариерни двубоя в ММА Дичева е спряла осем от опонентите си чрез нокаут. В разговор с BBC.com " Dangerous" отдава цялата заслуга за силата си на своята майка.

"Имам бойните си гени от майка ми. Мисля, че победите с нокаут е причината да се шуми около мен, защото наистина завършвам мачове, а това не се среща често при жените", каза Дичева.

"Трябва да отдам дължимото на майка ми за това и за това, на което ме е научила в страйкинга от самото начало. Ето защо и сега тя е на моя страна."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес