Зареждане

Чистите тестове на Джоунс са съмнителни, смята Биспинг

Чистите тестове на Джоунс са съмнителни, смята Биспинг
Публикувано на: Януари 16, 2019 в 07:50 ч
Джон Джоунс се замеси в поредния допинг скандал преди UFC 232. Оказа се, че на няколко от допинг тестовете преди събитието американецът е дал положителна допинг проба за туринабол, макар и за изключително малки количества. Проблемните тестове са били между август и декември миналата година.

UFC 232 бе преместено в Калифорния, тъй като атлетическата комисия на Невада отказа лиценз на "Bones". USADA и UFC пък настояваха, че положителните тестове са в резултат на остатъчни минимални количества, които са пренебрежими.

Майкъл Биспинг обаче изрази съмнение относно последвалите тестове, които изненадващо се оказаха чисти.

"Та значи Джоунс мина успешно тестовете след битката. Питах го относно това и той доста се издразни. Не искам да го хуля, защото той е легендарен боец - той бе най-младият шампион на UFC.

Но според мен, а аз не съм много запознат с науката, говоря просто, защото смятам, че е редно да се питат такива неща - нали казаха, че положителните допинг тестове от август, септември и декември се дължат на метаболити на туринабола, които се чистят изключително бавно от системата и могат да останат в тялото с години.

А след това изведнъж още на следващия тест - воала, всичко е чисто.

Не знам, не казвам, че това е истината, но първото нещо, което ми идва на ум е, че тук има някаква измама...

Когато излязоха тестовете всички, включително и Джеф Новицки, казваха че тези остатъчни елементи могат да бъдат години напред в тялото му, а след това изведнъж - хоп, тестовете са чисти."

Какво мислите за цялата тази ситуация? Реалността е, че UFC и USADA си правят каквото си поискат, а Джоунс отново е на поход към титлата и организацията прави всичко, за да защити една от златните си кокошки, които в този момент им трябват изключително много.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес