Зареждане

Чеъл Сонен: Иржи Прохазка се държи като бебе

Чеъл Сонен: Иржи Прохазка се държи като бебе
Публикувано на: Юли 5, 2024 в 02:00 ч
Първото нещо, което Иржи Прохазка публикува след загубената битка с Алекс Перейрa, беше видео, в което той казва, че трябва да се подобри или да се откаже и никога повече да не се бие. Това засегна известния ветеран от UFC Чеъл Сонен, който е на друго мнение.

Сонен беше боец, който половината хора обичаха и половината мразеха по време на неговата активна ера. Това се дължеше главно на глупостите му, които просто не устройваха масите, но с това продаваше битките си. Чеъл може и да е падал, но винаги се изправяше.

Сега той недоумява как Перейра говори за пенсия, след като е в разгара на кариерата си. Сонен реши да даде съвети на Прохазка и го призова да спре да хленчи и да се държи като бебе:

„Е, турнирът приключи, всички знаем как завърши. Иржи Прохазка ни насочи към социалните мрежи, където казва много странни неща. Накратко, той се държи като бебе. Целият смисъл на ММА, както го представяме на хората, е, че се удряме, ритаме, борим един друг и т.н. Това е просто битка на волята, нищо друго. 

Или си по-силен от опонента си, или не си. Използваме ритници и удари, за да пречупим другия и да го убедим, че сме по-добри от него. И тогава само малко дете може да плаче и да казва, че приключва и ще прави нещо друго. Ако искате да бъдете по-добри, трябва само да подобрите нещата, които вече знаете, а не да променяте цялото си същество. 

Ако човек започне да прави промени от определена възраст от живота си, обикновено забравя какво е научил. Ако сте над тридесет години, е много трудно да научите нещо ново, което не сте знаели как да правите през предходните десет или двадесет години. Повярвайте ми, това е пътят към унищожението. 

Човек трябва да подобрява само това, което вече знае. Не може да се вкопчваш само в резултатите, когато нещо не се получава. Единственото нещо, което можете да контролирате, е вашето представяне. Това е философията на шампионите. Неуспешните претенденти променят мнения, мисли, стилове на битка, но винаги завършват с провал. 

Шампионите се фокусират само върху собственото си представяне. Джирка нямаше своята вечер, това е. Но той не трябва да прави прибързани заключения поради това и да променя нещо, което му е помагало през цялата му кариера срещу толкова много звездни опоненти.“, каза Сонен.

Прав ли е Сонен ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес