Зареждане

Чарлз Оливейра: Трябва да се бия за титлата

Чарлз Оливейра: Трябва да се бия за титлата
Публикувано на: Декември 14, 2020 в 04:00 ч
Чарлз Оливейра записа най-голямата си победа в октагона на UFC и вече е готов за титлата в лека категория. Миналия уикенд в Лас Вегас видяхме как опасния бразилец се справи с лекота срещу бившият шампион Тони Фъргюсън. "Do Bronx" счупи ръката на Фъргюсън в първия рунд и го доминира през цялото време. Над 10 минути контрол успя да запише Оливейра, а "El Cucuy" не се противопостави с нищо.

В крайна сметка бразилеца спечели с доминантно съдийско решение и навлезе в серия от 8 поредни победи. Той ще влезе в топ 3 на лека категория и вярва, че Хабиб Нурмагомедов няма да се завърне в октагона. Оливейра е готов да бъде резерва на битката между Конър Макгрегър и Дъстин Поарие, които ще се бият следващия месец в Абу Даби.

Чарлз не се интересува от бой с Джъстин Гейджи и иска битка за титлата срещу победителя от двубоя между Конър и Поарие. Ето какво сподели бразилеца пред медиите след голямата победа:

Toни Фъргюсън е наистина корав боец. Казах на моя треньор, че след първия рунд му счупих ръката. Исках да победя. Имахме план и бях готов на всичко, за да победя. Хабиб се е заклел на гроба на баща си, че повече няма да се бие. Когато един мъж направи нещо такова, тогава няма да се завърне. Джъстин Гейджи може да се бие с когото си иска. Аз искам бой с победителя от срещата между Макгрегър и Поарие. 

Аз съм в серия от 8 поредни победи и в 7 от тях приключвам съперниците. Аз приключвам битките и не чакам на съдиите. Аз съм в позиция за шампионска битка. Искам да се бия за титлата. Това е мечтата ми, както и мечта на моя отбор. Очевидно бой с Макгрегър ще донесе доста пари и други неща. 

Битка с Поарие няма да донесе толкова позитиви, но аз искам да се бия за титлата. За мен няма значение срещу кого. Имам аркада на веждата и след седмица ще съм наред. Дейна, обади се на моя мениджър, ако искаш да ме включиш като резерва за UFC 257. 

Всички знаят, че съм религиозен и вярвам в Бог. Баща ми изкачи един връх и вие знаете историята на Давид и Голиат. Ако я знаете, тогава ще знаете какво значи този камък, който нося със себе си. Този камък е от върха, който баща ми изкачи и Бог е най-голямата сила. 

Има ли друг, който повече от Оливейра да заслужава шанс за титлата ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес