Зареждане

Brian Ortega описа неловкия си разговор с Dana White

Brian Ortega описа неловкия си разговор с Dana White
Публикувано на: Юли 20, 2018 в 08:58 ч
Brian Ortega хвърли светлина върху лудницата около UFC 226, която включва дори и среща с президента Dana White.

Беше дива седмица, така че нека си я припомним - Ortega първоначално трябваше да се бие с Max Holloway за титлата в категория перо на UFC 226, но шампионът беше принуден да се оттегли от срещата.

Това се очакваше да бъде голямото събитие за вечерта и от организацията се опитаха да намерят заместник, който да се изправи срещу Ortega - Dana White се опита да привлече Jeremy Stephens.

Ortega обаче отказа битката и реши да почака Holloway да се възстанови, за да могат да се бият, като това доведе до множество критики.

"Всички от отбора ми мислеха по този начин. Никога досега не се е случвало. Винаги е имало спорове. Този път обаче всички бяхме на едно мнение.

Говорихме с Dana и той беше доста ядосан. Беше в лошо настроение, все пак срещата беше тъкмо отпаднала. И точно тогава му казах, че няма да се бия. Обясних му, че се изправих срещу Thiago Tavares с двуседмично предизвестие, бих се срещу Frankie с три седмици предизвестие, опитах да се изправя и срещу Khabib Nurmagomedov след шест дена предизвестие. Не е въпросът, че се страхувам или не подкрепям организацията. Приключвал съм всеки, срещу когото ме изправят. Просто им махах главите. Така си заслужих битка за титлата - защо сега да се връщам назад?"

Ortega не беше в позиция, тъй като напоследък от UFC гледат по-скоро какво правят бойците за тях, отколкото да следят накъде се развиват кариерите им, но той все пак е решил да преговаря за заплащането си за събитието, тъй като вече така или иначе е тренирал за него.

"Dana си сложи промоутърската шапка и ми каза просто да се бия, пък сме щели да измислим нещо. Нямах жаление обаче да измисляме нищо. Исках Holloway или титлата. Той предложи тогава да направим временна титла. Но няма да се бия за фалшив пояс. Изглежда добре, но не е истинската титла. Не играят същите пари тук. Не си шампион с нея. Просто е някакво свидетелство, че съм следващ на опашката за титлата. Няма да го направя."

"Появих се, отслабвах, ходих по медийните изяви - дори и на испански. Докато всички бойци си тръгваха, аз продължавах да правя всичко и на испански. Показах, че съм лоялен. Бях готов да промотирам срещата, работих допълнително докато бях гладен дори. Бях намясто. Не мислите ли, че е от значение това? Дори да не съм приел, пак си бях изпълнил отговорностите. Те обаче не бяха на това мнение, тъй като съм бил отказал заместника и едва ли не съм ги предал."

"Искам титлата. Не ме интересува в кого е. Ако Holloway не може да се бие още шест месеца или година, това означава, че титлата ще трябва да му бъде отнета. Искам да се бия скоро. Ако той не може да се бие, нека ние да действаме. Ако той не може, дайте ми битка за титлата. Няма значение срещу кого. Не ме интересува. Никога опонентът не е бил от значение. Не ме вълнува кой е. Само ми го дайте и ме оставете да си свърша работата. Нека си спечеля титлата."

Веднъж оправи ли се Holloway, от организацията ще насрочат среща с Ortega. Проблемът е, че не знаем кога ще се случи това. Може би по-късно тази година, но все пак ще е интересно да видим дали Ortega ще си удържи на думата и ще чака единствено среща за титлата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес