Зареждане

Брандън Морено победи Фигередо и стана безспорен шампион

Брандън Морено победи Фигередо и стана безспорен шампион
Публикувано на: Януари 22, 2023 в 07:00 ч
Брандън Морено сложи край на враждата си с Дейвисон Фигередо.

Двамата бойци се биха в подглавната битка на UFC 283, което се проведе в Рио де Жанейро, Бразилия. Фигередо влезе в боя като безспорен шампион, а Морено беше временен шампион в категория муха.

Фигередо и Морено започнаха да разменят бързи и мощни атаки. Дейвисон залагаше повече на ритници, докато Морено отбеляза няколко събаряния. Темпото и натискът на Морено дойдоха в повече на Фигередо във втория рунд и това позволи на "Assassin Baby" да вкара някои големи удари. 

Морено вкара здраво ляво кроше в третия рунд, което зашемети Фигередо и разряза дясното му око. Това позволи на Морено да пренесе боя на земята и да вкара тежък граунд енд паунд. В края на третия рунд реферът повика лекаря в октагона, за да провери окото на Дейвисон.  

Лекарят прецени, че битката трябва да бъде спряна. Бразилската публика не беше доволна, но това изглеждаше като най-доброто решение. Така Морено спечели с технически нокаут след 3-тия рунд и отново стана безспорен шампион.

Брандън записа 2-ра победа над Фигередо и така спечели 2 от 4-те битки помежду им. Дейвисон се върна към загубите и сподели, че ще се качи в горната категория.














Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес