Зареждане

Бойците и най-неадекватния рефер в историята проговориха

Бойците и най-неадекватния рефер в историята проговориха
Публикувано на: Август 22, 2018 в 12:42 ч
Всички видяхме срещата от между двама бразилци на събитието Daredevil Fight 13, което се проведе в Бразилия. На пръв поглед всички изглеждаше нормално, но когато един от бойците приложи anakonda choke от коeто неговия опонент почти веднага изпадна в безсъзнание рефера реши, че няма да прекрати срещата и позволи на боеца да държи опонента си в anakonda choke за над една минута.

Това видео стана хит в социалните мрежи и днес участниците в него проговориха и всеки казва своята гледна точка. Ето и какво каза Melquizael Costa, който беше жертвата в случая:

Той ми приложи anaconda choke, а аз се обърнах на грешната страна и изпаднах в безсъзнание веднага. Първото нещо, което си спомням е че видях лекарите и треньора ми, които викаха, но аз не можех да дишам. Беше агонизиращо и се съвзех чак в болницата, защото ми дадоха някакви лекарства. Видях от видеото, че съм в безсъзнание, но очите ми са отворени. Може и да помислите, че съм бил в съзнание, но не бях.

Може и да съм помръднал малко, но това бяха пристъпи. Всички крещяха, че съм в безсъзнание, но рефера не го виждаше. Понякога реферите докосват бойците, за да проверят дали са аут, но той не го направи и ако не беше спрял да ме души моят опонент сега щях да съм мъртъв. 

Ето и позицията на рефера Emerson Pereira Saez, който твърди, че имал много причини, които го карали да мисли, че Melquizael Costa бил в съзнание:

Всички се случва твърде бързо и не е това, което виждате на видеото. Трябва да се вземат бързи решение и аз мислех, че ако спра срещата, ще е твърде рано и ще стане суматоха. Оставих ги малко по-дълго, но когато видях, че няма реакции от негова страна спрях битката. Точно това се случи и не съм видял, че той има пристъпи. Ако бях видях щях да ги спра по-рано, за да предпазя боеца. Направих каквото можах и със семейството ми смятаме, че ми е време да се оттегля. Пожелавам и на двамата всичко най-добро в бъдеще.

Вижте какво сподели и другия участник Rafael Barbosa, който приложи anakonda choke:

Знам, че рефера беше в грешка, но отбора на Costa също сгрешиха, защото той беше аут, а те му викаха да опита да стане. Те си мислеха, че той все още е в съзнание и аз не мисля, че рефера е толкова виновен в тази ситуация.

Припомнете си още веднъж битката и споделете в коментарите вашето мнение:


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес