Зареждане

Бивш мениджър на Емеляненко ще лежи 10 години за трафик на наркотици

Бивш мениджър на Емеляненко ще лежи 10 години за трафик на наркотици
Публикувано на: Октомври 2, 2020 в 02:00 ч
Олег Раевски, който е бивш мениджър на Александър Емеляненко беше осъден на 10 години и 1 месец затвор. Преди няколко месеца той беше арестуван и наскоро съда го призна за виновен в трафик на наркотици. В изявление на градската прокуратура се казва:

Раевски е признат от съда за виновен в извършване на престъпления по параграф„ g“от част 4 на чл. 228.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация и част 2 на чл. 228 от наказателното Кодекс на Руската федерация (незаконна продажба и съхранение на наркотични вещества в голям мащаб). Той беше осъден на 10 години и 1 месец лишаване от свобода с изтърпяване на наказанието в затвор със строг режим.

Случаят е в ход от години, като началото беше през октомври 2018 година. През август 2019 г. делото е отложено, след като Раевски изчезва. Това накара властите да обявят Раевски за издирване и след като го откриха отново, производството продължи през ноември миналата година, въпреки че изслушванията често се отлагаха поради заболяване на подсъдимия.

В миналото и Александър изкара няколко години в затвора. Той беше обвинен в изнасилване на своята бивша икономка през 2014 година, но Емеляненко отрече да я е насилил и твърдеше, че всичко било доброволно. Година по-късно Емеляненко беше признат за виновен и осъден на 4.5 години в затвора. Тогава Раевски се застъпи за него и сподели, че ще обжалват решението на съда. 

Няколко месеца по-късно обжалването беше отхвърлено. Александър беше помилван в края на 2016 година и се върна към бойните спортове. Той записа 5 поредни победи с нокаут в ММА, 1 равенство и в последната си битка загуби с нокаут от Магомед Исмаилов в края на юли тази година. 






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес