Зареждане

Белал Мохамед надигра Гилбърт Бърнс и заслужи мач за титлата

Белал Мохамед надигра Гилбърт Бърнс и заслужи мач за титлата
Публикувано на: Май 7, 2023 в 06:45 ч
Белал Мохамед успя да се справи с Гилбърт Бърнс.

Двамата бойци премериха сили в полусредна категория. Битката им беше подглавна за UFC 288, което се провежда в Ню Джърси, САЩ. Дуелът между двамата беше насрочен за 5 рунда и срещата стигна до решението на съдиите. Мохамед спечели с единодушно решение - (50–45, 49–46, 49–46).

Като цяло битката протече по един и същи начин. В първия рунд темпото беше доста бавно. Двамата имаха на разположение 25 минути и очевидно не си даваха зор. Мохамед се опита да вкара коляно, но беше съборен. Бърнс падна тежко на лявото си рамо, което щеше да окаже сериозно влияние върху срещата.

Явно това падане причини контузия на Бърнс. Мохамед веднага се изправи и продължи да натиска. В следващите рундове видяхме едно и също. Мохамед не изневери на своя стил и не спря да натиска. Белал вкарваше ритници в тялото на Бърнс, който заложи на лоу кикове.

Мохамед не показваше признаци на умора, въпреки че не се беше готвил за битката, която прие с 2 седмици предизвестие. Бърнс изглеждаше доста разстроен заради болката в лявото рамо. Белал разчиташе на преса, джабове и ритници в тялото.

Това му беше достатъчно, за да печели точки в картите на съдиите. Мохамед не направи нищо по-различно от това, но то му беше достатъчно, за да спечели. Така след 5 сходни рунда Мохамед грабна съдийското решение - (50–45, 49–46, 49–46).

Да, той не впечатли с нещо атрактивно, но си свърши работата.

Победата беше 9-та поредна за Мохамед, който не е губил от 2019 година. Бърнс се раздели с 2 поредни победи. В тази битка Мохамед си заслужи шанс за титлата. Почти сигурно той ще се бие за златото в следващата си битка.











Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес