Зареждане

Белал Мохамед надхитри Висенте Луке и го победи

Белал Мохамед надхитри Висенте Луке и го победи
Публикувано на: Април 17, 2022 в 07:02 ч
Белал Мохамед успя да отмъсти на Висенте Луке в битката им от полусредна категория. Двамата се биха в главната среща на събитието UFC on ESPN 34, което се проведе преди минути в Лас Вегас. През 2016 година Луке нокаутира Мохамед за 1 минута и 19 секунди. Този път това не се случи.

Мохамед успя да наложи своята игра и благодарение на своя тегав стил надхитри Луке. В първия рунд двамата разменяха удари и ритници, като битката в стойка беше равностойна. Белал успя да пренесе срещата на земята.

Мохамед доминира на земята и задържа бразилеца до последните секунди на рунда. Белал не вкара тежък граунд енд паунд, но въпреки това спечели важни точни в картите на съдиите.

Във втория рунд се случи това, което видяхме и в първия. Висенте беше малко по-добър в стойка, но Мохамед се движеше и избегваше тежките крошета. Белал пак го събори на земята и отбеляза ценни секунди в доминантна позиция. Луке се изправи, но загуби и този рунд.  

В третия рунд Висенте направи най-силно впечатление. Той успя да нарани Мохамед с леви крошета. Белал се възстанови и влезе в клинч. Той опита да свали Луке, но не успя. Луке вкарва тежки лоу кикове на Мохамед, който не спира да се движи. Тежък лакът от Луке, който може би взима рунда.

В четвъртия рунд Луке започна агресивно и вкарва хай кик, след което и лоу кик. Размяна на крошета, след което Белал за пореден път събаря Луке на земята. Висенте успява да се изправи и вкарва лоу кик. Размяна на десни крошета и край на равностоен рунд.

В петия рунд Луке пресира и поема десен от Мохамед. Белал опитва събаряние, но Луке се защитава добре. Нов опит за събаряне от Мохамед, който попада в ключ от страна на бразилеца. За щастие Мохамед успява да се измъкне. Белал е настоятелен в опитите си за събаряне и постига успех. Висенте успява да се изправи и вкарва лоу кик, но загуби и този рунд.

Така битката им стигна до решение, което е единодушно за Мохамед - (49–46, 49–46, 48–47). С тази победа Мохамед навлезе в серия от 7 поредни победи и предизвика Колби Ковингтън. Белал няма нокаутираща сила, няма хватки за събмишън, но определено има тегав стил, който му печели битките.

Висенте от своя страна се разделя със серия от 4 поредни победи. Той губи само 3 от последните си 17 битки в UFC. Загубите на Луке са от Леон Едуардс, Стивън Томпсън и от Мохамед.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес