Зареждане

Багата знаел, че е победил, но с едно малко притеснение

Багата знаел, че е победил, но с едно малко притеснение
Публикувано на: Март 10, 2019 в 20:23 ч
След дълга и изтощителна битка Благой Иванов - Багата успя да запише първата си победа в UFC.

Българинът успя да спечели със съдийско решение битката си срещу Бен Ротуел през уикенда.

"Чувствам се добре - Бен е страхотен боец," сподели Иванов след битката. "Той е много корав опонент и искам да му благодаря, че излезе с мен в клетката.

Чувствах се добре с натиска. Той удря силно, а брадичката му е много здрава. Бях подготвен за такъв тип битка - да се движа напред, да нанасям повече удари от него. Това ми беше плана."

От статистическа гледна точка на хартия бе ясно, че Иванов взима победата, но тя беше доста оспорвана. Много от феновете в залата считаха, че тя трябва да бъде дадена на Ротуел.

Вижте също: Американците смятат, че Ben Rothwell е бил ограбен в битката с Багата

Страничните рефери обаче дадоха срещата 29-28 за Иванов.

Той също е бил уверен, че взима битката, след като треньорът му, Хавиер Мендез от American Kickboxing Academy му е казал, че е направил достатъчно. Но все пак...

"Питах Хавиер и той ми каза 'Ти спечели срещата'. Бях съгласен с него. Ротуел обаче е американец и никога не знаеш какво ще са видели реферите."
 

 
Междувременно Багата сподели, че при дебюта си в UFC, при който той загуби от Джуниор дос Сантос, е получил тежки травми.

"Имах проблеми с краката, но въпреки това приех битката с дос Сантос. След двубоя приключих с две разкъсвания в менискуса на лявото коляно," сподели Багата.

Сега Благой ще си почине и възстанови след тежката среща и ще се готви за следващото голямо изпитание в тежката категория на UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес