Зареждане

Австралийската комисия обяви, че няма да разследва случая с Махачев

Австралийската комисия обяви, че няма да разследва случая с Махачев
Публикувано на: Февруари 18, 2023 в 00:00 ч
Австралийската бойна комисия официално заяви, че няма да започне разследване срещу руския шампион на UFC в лека категория Ислам Махачев.

Боецът беше заподозрян, че използва интравенозна инфузия за рехидратиране на тялото в очакване на двубоя с Александър Волкановски. Двамата се биха преди 1 седмица в Пърт, Австралия. Махачев успя да спечели с решение на съдиите и защити титлата си.

След битката Дан Хукър сподели, че Ислам наел медицинска сестра, която да му направи интравенозна инфузия. Хукър не представи никакви доказателства за своето обвнинение. От комисията в Австралия споделиха, че също нямат доказателства по темата.

„Австралийската бойна комисия не одобрява никаква форма на измама в бойните спортове. Нашата комисия има ясни кодекси и политики, които са в съответствие с WADA и забраняват злоупотребата с интравенозни вливания. 

Комисията няма убедителни доказателства, че някой спортист на UFC 284 в Пърт е нарушил тези правила.

В Комисията също не са постъпили жалби по отношение на спортисти. Докато някой не подаде жалба или не се появят надеждни доказателства, комисията няма да разследва случая Махачeв.“, се казва в изявление на комисията.

Това определено ще е глътка въздух за Махачев, който не може да си почине от безпочвените обвинения.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес