Зареждане

Артьом Вахитов: Мога да бия Алекс Перейра и в UFC

Артьом Вахитов: Мога да бия Алекс Перейра и в UFC
Публикувано на: Юли 9, 2024 в 02:00 ч
Руската кикбокс звезда Артьом Вахитов иска да получи трилогия с Алекс Перейра. Двамата направиха две битки под банера на кикбокс лигата GLORY. През януари 2021 година Алекс победи Вахитов с разделно решение и му взе титлата в полутежка категория на GLORY. 

През септември същата година Вахитов победи Перейра с единодушно решение и си върна титлата. От GLORY се разделиха с руските си бойци, за да подкрепят Украйна във войната с Русия. Така Артьом беше уволнен и реши да стартира кариера в ММА, където днес има 2 победи и 1 загуба в клетката.

Той мечтае да направи трилогия с Перейра в UFC. Вахитов знае как да го победи и твърди, че голямата слабост на Перейра е в защита:

„Най-голямата слабост на Алекс е, че той изцяло атакува, но няма защита. Поради липсата му на защита, той е готов да поеме много удари в главата, ако се изправи срещу опитен страйкър. Видяхте това във втората му битка с Адесаня. Той беше нокаутиран, защото оставя много пукнатини за хора, които знаят какво правят. 

Тези други момчета не се справиха добре срещу Алекс, защото техните удари не са на достатъчно високо ниво. Те не са уверени срещу него и смятат, че той е непобедим, така че в сърцата си вече са победени преди битката да започне. 

Но аз съм го побеждавал преди в чисто ударно състезание и съм сигурен, че ще го направя отново. Това ще стане, ако успеем да получим нашия трилогичен мач в UFC.", каза Вахитов за MMAFighting.

За съжаление Вахитов все още е далеч от UFC и няма изгледи скоро да го видим при тях.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес