Зареждане

Антонио Силва обеща върхова форма при двубоя му в Сърбия

Антонио Силва обеща върхова форма при двубоя му в Сърбия
Публикувано на: Юни 2, 2021 в 12:00 ч
През последното десетилетие Антонио "Bigfoot" Силва не е страховитият ММА боец от тежката категория, който сме гледали преди.

В началото на 2011-та той победи легендарния Федор Емелианенко, но през есента слабо известният тогава борец на име Даниел Кормие го победи.

От 2012-та насам Силва е със статистика 3-10-1 в ММА, като 9 от загубите му са с нокаут.

При участието му в кикбокс веригата Glory през 2017-та той записа загуба с технически нокаут от Рико Верхувен. След това бе нокаутиран и от Габриел Гонзага през 2019-та в бокс с голи ръце. Сега две години извън състезанията Силва се готви за нов двубой срещу Куентин Домингос в Megdan Fighting 9 в Сърбия на 13-ти юни.

"Мотивиран съм и съм щастлив, че се връщам към ММА срещу боец, който има шест двубоя и е много силен. Имам доста възможности за битки, но избрах ММА, защото мисля, че е време да се завърна там. Първата ми битка бе през 2004-та и оттогава много обичам този правилник. Фокусиран съм на 300 процента в завръщането си."



"Проблемът при мен беше психически. От 2014-та насам животът ми се срина - не само професионално, но и в личен план. Личните ми проблеми повлияха на професионалните ми успехи. Сега направих големи промени. Иска ми се да имах сегашната психика през всички тези години. Сега ще видите 'Bigfoot' в най-добрата му форма. Трябваше да изпадна няколко пъти, за да видя къде се намирам. Паденията са важно нещо, но по-важно е да се изправиш. И слава Богу, успях."

На 41-годишна възраст и с доста поети тежки удари, не е ясно дали Силва ще успее да върне часовника назад, както му се иска. Вярно е, че бойците в тежката категория успяват някак си да поддържат по дълго време професионална кариера и дори да отбележат атрактивни битки към края си като активни спортисти.

Ще видим дали предстоящият двубой е заради любовта към спорта или за поредния хонорар съвсем скоро.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес