Зареждане

Алекса Грасо се закани да нокаутира или заключи Шевченко

Алекса Грасо се закани да нокаутира или заключи Шевченко
Публикувано на: Август 9, 2023 в 12:00 ч
Алекса Грасо има пълна увереност в себе си преди първата защита на титлата в кариерата си.

Тази година Ultimate Fighting Championship (UFC) празнува Деня на независимостта на Мексико с Noche UFC. В главното събитие на на 16 септември 2023 г. в Лас Вегас, Невада, носителката на титлата при жените в категория муха Грасо търси втората си поредна победа срещу Валентина Шевченко. 29-годишната Грасо е последната останала мексиканска шампионка в UFC, след като постигна три победи в титлите по-рано през годината, включително масивното разгромяване на Шевченко в четвъртия рунд в UFC 285.

Въпреки че победата на Грасо е едва вторият финиш в нейната бойна кариера в UFC (8-3, 16-3 общо), тя очаква подобен резултат и срещу легендарната "Bullet".

"Всяка една битка е различна", каза Грасо. "Винаги имаш план в главата си и никога не знаеш как ще реагира съперникът ти, но едно нещо мога да ти кажа - ще завърша битката. Нацелих я в първия рунд, бях супер близо до това да направя нокаут, но това не се случи. Но бях супер близо, така че сега няма да е различно. Ще завърша битката, без значение накъде ще тръгне. Ще я заключа или ще я нокаутирам."

35-годишната Шевченко преди това беше непобедена - 10-0, преди да падне от Грасо. Преди да започне победния си ход на върха на дивизията, Шевченко на два пъти атакува титлата на UFC в горната категория, като загуби два пъти от Аманда Нунеш. Сега Шевченко ще трябва отново да се адаптира към ролята на претендент в третият реванш в нейната 27-бойна кариера (23-4). Тя е с баланс 1-1 в предишните си две срещу с Нунеш и настоящата носителка на титлата на Bellator Лиз Кармуш.

"Това е супер, супер интересно и вълнуващо за мен, защото като фен на ММА и като анализатор, бих искал да знам каква ще бъде нейната стратегия", каза Грасо. "Сега тя е претендент, което е напълно различно от това, което е правила през всичките тези години.

"Така че, разбира се, тя трябва да тръгне към трона, защото когато беше шампионка, тя просто чакаше и чакаше и аз разбирам тази част", завърши тя. "Ще бъде нещо огромно и аз съм супер развълнувана за тази битка, обичам да се бия и това означава много за мен".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес